Weah, kes on esimene Aafrika jalgpallur, kes on pälvinud FIFA maailma parima jalgpalluri tiitli ja parima väravaküti kuldse palli ehk Ballon d’Ori, võitis presidendivalimised selgelt, olles rahva poolt eelistatuim riigi 15 maakonnast 12-s, vahendab Daily Mirror.

Weah’ oponent Joseph Boakai, kes on viimased 12 aastat olnud Libeeria asepresident, saavutas võidu vaid kahes maakonnas.

Weah kuulutas oma võitu ka Twitteris: „Sügava emotsiooniga tahan ma tänada sind, Libeeria rahvas, täna minu austamise eest oma häältega. See on suur lootus.”

Jalgpalliikooni taust andis Weah’le märkimisväärse toetuse Libeeria noorte hulgas. Alla 30-aastased moodustavad Libeeria elanikkonnast aga 60 protsenti.

Weah võitis oktoobris valimiste esimese vooru, kuid ei saanud kohe valituks osutumiseks vajalikku 50 protsenti häältest.

Weah võtab ameti üle Nobeli rahupreemia võitjalt Ellen Johnson Sirleafilt, kes lõi Weah’d 2005. aasta valimistel. Siis peeti Weah’ kaotuse peamiseks põhjuseks hariduse puudumist.

Weah saabus Euroopa jalgpallimurudele 1988. aastal ning mängis Prantsusmaal AS Monacos ja Paris Saint-Germainis, Itaalias AC Milanis, Inglismaal Chelseas ja Manchester Citys ning lõpetas karjääri taas Prantsusmaal Olympique de Marseille’s.

Aastatel 1995-2000 AC Milanis mängides peeti Weah’d üheks maailma paremaks ründajaks.