Louis van Gaal juhendas Saksamaa suurklubi aastatel 2009-2011, lisaks on ta veel treeninud Ajaxit, Barcelonat, Manchester Unitedit ja Hollandi rahvuskoondist.

Braafheid veetis Bayernis kaks aastat koos van Gaaliga. Kümme korda koondise eest väljakul käinud kaitsja tunnistas, et tal oli suur probleem peatreeneri temperamendiga.

“Kui ma läksin hommikul trenni, ei teadnud ma iial, missugune inimene ta täna on,” ütles ta portaalile Goal and Spox.

“Ta oli ettearvamatu. Vahepeal oli tore ja lõbus, kuid teine hetk olid samad naljad talle provokatiivsed ja solvavad. Ma ei taha tuua näiteid, mõned asjad ei kuulu meediasse,” rääkis Braafheid.

Küll aga tõi endine kaitsja näiteks 2010. aasta Bundesliga kohtumise Broussia Mönchengladbachi vastu, mis lõppes 3:3 viigiga.

“Tol korral oli meil kõigest kolm väljakumängijat pingil. Danijel Pranjicil olid esimesel poolajal probleemid, seega van Gaal saatis minu, David Alaba ja Thomas Mülleri soojendust tegema,” meenutas kaitsja.

“Poolajal ütles van Gaal mulle, et oleksin valmis, Pranjic ei kesta enam väljakul kaua. Seega ma jätkasin harjutustega. Pranjic oli platsil aga 80. minutini ja tema asemel vahetas treener sisse Alaba. Seega ma arvasin, et ma ei pea enam soojendust tegema ja istusin maha,” rääkis hollandlane.

“Ma läksin tagasi pingile, van Gaal ei öelnud mulle seal midagi. Riietusruumis hakkas ta aga karjuma,” meenutas mees.

“Mäng lõppes 3:3 ja me tegime enda tiitliheitluse keeruliseks. Van Gaal kõndis mu ette ja hakkas kohutavalt karjuma, miks ma ei teinud sooja, kui ta seda käskis. Me vaidlesime pikalt, ma püüdsin talle selgitada, kuid ta aint raputas oma pead ja läks kellegi teise peale röökima,” rääkis Braafheid.

“Ta on väga raske iseloomuga inimene. Kuigi nüüd ma suudan mõista mõnda tema tegu, siis tollal ma seda ei suutnud,” lõpetas hollandlane oma intervjuu.