Seni oli teada, et altkäemaksu võtmise korraldas FIFA peasekretär Jerome Valcke, kes lasi lõuna-aafriklastel 10 miljonit dollart saata toonase asepresidendi Jack Warneri hallatavale Kariibimere regiooni jalgpalliliidu kontole, et see vormistada "toetuseks selle regiooni jalgpalli arenguprogrammi jaoks".

2007. aastal Valcke poolt Lõuna-Aafrika Vabariigi valitsuse ministrile saadetud kirjas viidatakse aga, et plaani on omavahel suusõnaliselt arutanud Blatter ja riigi president Thabo Mbeki.

"Ma pole saanud veel kinnitust, kuid ma tahaksin teada, millal see ülekanne ära tehakse," kirjutas Valcke. Ning siis tulevad read, mis tõestavad Blatteri osalust kogu mängus: "Vastavalt FIFA ja Lõuna-Aafrika valitsuse ning samuti meie presidendi ja teie presidendi Mbeki aruteludele."

FIFA pressiesindaja sõnul ei tõesta antud kirjavahetus, et Valcke ja Blatter ülekandega seotud oleks. Ta jäi sama mantra juurde, mida FIFA antud altkäemaksuskandaali ilmnemise päevast peale on ajanud: ülekande eest oli vastutav toonane finantskomitee esimees, kes tänaseks on juba manalateed läinud.