Siseministeeriumi esindaja Ronny Mamoepa ütles ajalehele Cape Argus, et alates kuu algusest on keeldutud riiki lubamast neid, kelle nimed on Interpoli, FIFA ja Lõuna-Aafrika Vabariigi viisakeelunimekirjades.

Eelmisel pühapäeval arreteerisid Zimbabwe võimud Batebridge’i linnas Lõuna-Aafrika Vabariigi piiril kaks isikut, keda kahtlustatakse terrorismis. Ajaleht Times Live teatas viitega riiklikule ajalehele Zimbabwe Herald, et meeste nimed on Imran Mohammad (33) ja Shaudri Pevez Ahmed (39). Mohammad on Pakistanis tagaotsitav, sest ta on arvatavasti seotud 2008. aastal Indias Mumbais toimunud terroriaktidega, mille tagajärjel hukkus üle 160 inimese.

Zimbabwe julgeolekuorganid palusid asja uurimisel Interpoli abi. Arvatakse, et mehed lendasid Saudi Araabiast Tansaaniasse, kus omandasid teadmata asjaoludel Keenia passid, misjärel liikusid maad mööda Zimbabwesse. Miks nad Lõuna-Aafrika Vabariiki pääseda üritasid, pole teada, kuid ei välistata terrorimotiive.

Ajalehe Sunday Times teatel ütles fondi Nine Eleven Finding Answers Foundation esindaja Ronald Sande, et võitlejad võisid püüda ületada Lõuna-Aafrika Vabariigi piiri, et kavandada rünnakuid MM-iga seotud ürituste vastu.

Lõuna-Aafrika Vabariigi siseministeeriumi statistika kohaselt on juunikuu jooksul riiki saabunud 2 173 764 välismaalast, mida on 32 protsenti rohkem kui 2009. aastal samal ajal.