31-aastane puurilukk tõestas EM-il oma taset veelkord: kolmandat tiitlivõistlust järjest ei lasknud Casillas lüüa play-off mängudes enda selja taha mitte ühtegi väravat. Uskumatuna tunduva saavutuse taga on loomulikult kogu meeskond, aga mitte kuidagi ei saa erilise tähelepanuta jätta kogenud väravavahti.  

Euroopa meistrivõistluste parimaks mängijaks valiti suurepäraste esitluste järel Andrés Iniesta, aga mitmete mängijate ja treenerite kiidusõnad on pälvinud ka juba 19-aastasena meeste koondise esiväravavahiks tõusnud Casillas. Manchester Unitedis mängiva ja Hispaania koondisega olümpiamängudele sõitva David De Gea sõnul on aasta parim mängija just Casillas, vahendab Goal.com.

"Ta on maailma parim väravavaht. Ta on mänginud väga kõrgel tasemel aastaid. Pealegi on ta kapten nii Hispaania koondises kui Madridi Realis. Nelja aastaga on Iker võitnud kolm tiitlit koondisega, maailma jalgpalli eliiti on ta kuulunud pikki aastaid," kiitis rahvuskaaslane Casillast ning lisas lõpuks, "on aeg anda Ballan d`Or väravavahile. Iker väärib seda."
Mitu tuntud jalgpallitegelast eesotsas Pelega on kinnitanud sama, Casillas väärib aasta parima jalgpalluri tiitlit.