2019. aasta juulis teatas USA politsei, et Ronaldole väheste asitõendite ametlikku süüdistust ei esitata.

Nüüd läheb Mayorga teisele katsele. Ta esitas Ronaldole 2009. aastal Las Vegase hotellitoas toimunud intsidendi tõttu 200 000 euro suuruse kahjunõude. Ronaldo advokaadid püüdsid kohtut veenda, et nad ei võtaks Mayorga kaebust arvesse, aga tulutult.

Kohtuistungi aeg peaks selguma hiljemalt 30. novembriks.

Mis Ronaldo ja Mayorga vahel juhtus?

Ronaldo sattus vägistamisskandaali 2018. aasta sügisel, mil Saksamaa väljaanne Der Spiegel kirjutas, et portugallane vägistas 2009. aastal ameeriklannat Kathryn Mayorgat. Mayorga otsustas avalikkuse ette tulla ning väitis Saksamaa väljaande vahendusel, et Ronaldo sundis teda 2009. aastal pärast pidu ühes Las Vegase hotellis seksuaalvahekorda.

Mayorga ütluste kohaselt olevat intsident aset leidnud hotellitoa duširuumis, kus Mayorga riideid vahetas ja kuhu Ronaldo olevat paljalt sisse astunud. Mayorga lükanud meest eemale ning keeldunud seksist, kuid nõustunud suudlusega.

"Ma lükkasin ta eemale ja ütlesin korduvalt "ei". Ma pöörasin tast eemale ja tõmbusin kerra. Siis hüppas ta mulle peale. Ma ütlesin "ei, ei, ei, ei"," rääkis Mayorga Der Spiegelile.

Mayorga andis vahejuhtumist 2009. aastal kohalikule politseile teada, kuid ei maininud Ronaldo nime. Küll aga võttis ameeriklanna toona ühendust portugallasega ning Ronaldo advokaadid jõudsid Mayorgaga kohtuvälisele kokkuleppele. Jalgpallur maksis naisele 375 000 dollarit, et ta väidetavast vahejuhtumist iial ei räägiks.

2018. aastal otsustas Mayorga, et tahab juhtunuga avalikuks tulla ning lisaks Der Spiegile võttis ta ühendust USA politseiga, kellele ta esitas asitõendeid, mis väidetavalt tõestasid Ronaldo süüd.

"2018. aasta 28. augustil võttis Mayorga Las Vegase politseiga ühendust ja palus, et 2009. aasta juhtum taasavatakse ning ta nimetas süüdistatavaks Cristiano Ronaldo. Vaatamata 9-aastasele pausile võttis politsei juhtunu uuesti ette," seisis politsei ametlikus teates. "Pärast kogu meile esitatud informatsiooni ülevaatamist leidsime, et pole piisavalt tõendeid uurimise jätkamiseks. Seega ühtegi süüdistust Ronaldole ei esitata."

Ronaldo on terve skandaali vältel kõiki süüdistusi eitanud.