Kuna Rooney sai viimases valiksarja mängus Montenegroga punase kaardi, võib inglast oodata kuni kahemänguline võistluskeeld. See tähendab, et Capello ei saa EMil ühes või isegi kahes esimeses alagrupimängus Rooneyt kasutada.

"Pean leidma lahenduse EMi avamänguks või isegi kaheks mänguks, kui Rooney ei mängi," teatas Capello. "Vaatasin, kuidas Jermain Defoe mängis hiljuti Arsenali vastu. Ta oli suurepärane. Samuti on väga heas vormis Chelsea ründaja Daniel Sturridge."

Capello vihjas, et kui kahes esimeses alagrupimängus on teised ründajad väga heas hoos, ei pruugi Rooney terve EMi vältel platsile saada.

Küsimusele, kas ta on tõesti valmis Rooney pingile jätma, kui maailma üks paremaid ründajaid on mängukõlbulik, vastas Capello: "Jah. Olen oma elu jooksul palju mängijaid pingile jätnud. Panen platsile parima mehe."

Capello lisas, et järgmisel kuul Wembley staadionil toimuvaks Inglismaa-Hispaania sõprusmänguks Rooney koosseisu ei mahu. "Rooney ei mängi kindlasti. Tahan testida teisi mängijaid ja teist formatsiooni," lisas Capello.