Blatteri tagasiastumine kutsus esile spekulatsioonid, et selle põhjuseks olid uued arengud rahvusvahelises politseijuurdluses väidetava altkäemaksuvõtmise ja korruptsiooni üle FIFA-s, vahendab Daily Telegraph.

„Selgelt on olemas suitsev relv. Sellel pole midagi pistmist sellega, kas Sepp Blatter on austusväärne,“ kommenteeris Inglismaa jalgpalliliidu (FA) esimees Greg Dyke.

Juurdlusele lähedal seisvad allikad ütlesid teisipäeval, et Blatter on USA föderaalse juurdlusbüroo ja prokuratuuri uurimise all osana samast juurdlusest, mis viis eelmisel nädalal seitsme praeguse ja endise FIFA ametniku vahistamiseni.

Blatter on korduvalt keeldunud kaalumast 2018. ja 2022. aasta finaalturniiride korraldamise kandideerimisprotsesside ülevaatamist korruptsioonisüüdistuste valguses, kuid tema lahkumine või avada tee vastuoluliste otsuste põhjalikule revideerimisele, kirjutab Daily Telegraph.

„Kui mina oleksin täna Kataris, ei tunneks ma ennast väga enesekindlana,“ märkis Dyke.

Inglismaa, kes kandideeris edutult 2018. aasta finaalturniiri korraldajaks, on kõrgema astme valmisolekus juhuks, et ta võib turniiri ikkagi omale saada, kui Blatteri järglane FIFA 2010. aasta hääletamisprotsessi tühistab.

Inglismaa on võimeline MM-i finaalturniiri lühikese etteteatamisega korraldama, sest seal on olemas staadionid, infrastruktuur ja hiljutine kogemus 2012. aasta Londoni olümpiamängude korraldamisest.

Kui Venemaa võib tunda, et 2018. aasta finaalturniir on liiga lähedal, et korraldajariiki muuta, siis Katar on selles suhtes palju haavatavam.