Mitmed kõrged jalgpalliametnikud on kutsunud Blatterit üles tagasi astuma ning avaldanud arvamust, et FIFA juhtimine vajab muutusi. Blatter vastas kriitikale ülbe enesekindlusega: "Mind valiti just viiendaks ametiajaks presidendiks, seega ei saa mul midagi viga olla."

Blatteri sõnul olid USA julgeolekuteenistuste korraldatud arreteerimiste eesmärk FIFA kongressi toimumist takistada. Ta tõi välja, et USA oli 2022. aasta MM-i korraldajamaa valimisel kaotajaks jäänud ning Inglismaa - teine suur kritiseerija - pidi tunnistama Venemaa võitu 2018. aasta MM-i toimumispaigana.

Blatter kommenteeris ühtlasi USA prokuröride süüdistusi, kellest üks kasutas väljendit "pettuste maailmameistrivõistlused."

"Loomulikult olen ma šokeeritud. Ma ei teeks FIFA presidendina iialgi mõne teise organisatsiooni kohta selliseid kommentaare, kui ma pole kindel, mis on juhtunud," ütles ta.

Üks Blatteri vastaseid oli ka UEFA president Michel Platini. "See on viha, mis ei tule ainult ühelt inimeselt UEFA-st, vaid kogu UEFA organisatsioonist, kes ei ole aru saanud, et minust sai 1998. aastal president," sõnas Blatter.

Küsimusele, kas ta andestab Platinile, et ta tema tagasiastumist nõudis, vastas Blatter: "Ma annan kõigile andeks, kuid ma ei unusta seda."