Rooney sai neljapäeval UEFA-lt kolmemängulise võistluskeelu, kuna lõi 7. oktoobril jalaga Montenegro kaitsjat Miodrag Dzudovici ning eemaldati punase kaardiga väljakult.

"Ma olin üllatunud, et ta kolm mängu sai," ütles Beckham Sky Sportsile. "Selliseid asju praegusel ajal ikka juhtub ning ka minevikus on sarnase teoga hakkama saanud pallurid pääsenud ühe- või kahemängulise keeluga, seega on tema karistus pettumust valmistav."

"Wayne on viimastel kuudel teinud Manchester Unitedi ja Inglismaa eest suurepärast tööd ning tema eemale jäämine on suur tagasilöök nii fännidele, meeskonnale, peatreenerile kui ka loomulikult temale endale," jätkas endine Inglismaa koondise kapten.

"Isiklkult arvan, et ta peaks siiski EM-ile minema, kuna ta on üks maailma parimaid ja andekamaid ründajaid."

Beckhamile endalegi pole tunnete üle keemine ja vastasmängijale alla jäämisest tekkinud frustratsioon võõras. 1998. aasta MM-il hüppas talle selga argentiinlane Diego Simeone, keda Beckham maas lamades tahtlikult jalaga lõi. Vaata siit!

Beckhami arvates teebki keeruline iseloom jalgpallurist tihtipeale suure mängija. "Mitmed talendid nagu näiteks Zidane on teinekord liiga suure tahtmise tõttu pahandustesse sattunud, kuid see teebki neist vahel suurepärased mängijad. Seda ei juuri Wayne'ist mitte kunagi välja ning vaevalt keegi seda üritakski, sest just iseloomu pärast nii paljud fännid teda armastavadki," ütles Beckham.