See tähendab 16 alagrupiga turniiri, igas grupis 3 meeskond. Muud detailid avalikustatakse pärast FIFA täitevkomitee istungit.

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak ütles tänases Eesti Päevalehes, et ka Eesti toetab MM-i taolist laienemist. "MM-finaalturniir on FIFA liikmete hulka ja osalejate arvu aluseks võttes väikesevõitu. Sellele juhtis juba aastaid muu hulgas tähelepanu ka FIFA nn reformikomitee. Samuti oli too asjaolu Infantino valimiskampaania üks tugitalasid ja tema toetajatena kirjutasime juba toona sellele ettepanekule alla," ütles Pohlak.

Mängude arv tõuseb seniselt 64-lt 80-le, kuid turniirivõitja peab endiselt vaid seitse kohtumist. Turniir peetakse maha 32 päevaga.

FIFA president Gianni Infantino on varasemalt öelnud, et MM-i laienemine on kogu maailma jalgpalli arengu huvides. "Miski ei aita riigis jalgpalli rohkem elavdada kui osalemine MM-il," ütles ta detsembris Dubai spordikonverentsil.

Infantino käis välja ka idee, et alagrupimängudel järgneks viigilise normaalaja järel alati penaltiseeria, vältimaks olukorda, kus koondised mängivad tulemusele, mis neile mõlemale sobib. Seda ettepanekut veel kaalutakse.

2026. aasta turniiriks kandideerimisavaldusi veel esitadada pole saanud, kuid juba peetakse favoriidiks USA-d, kes võib MM-i võõrustada üksi või siis koos Kanada ja/või Mehhikoga.