Samas kohas pandi 2010. aastal avalikult välja 2003.-2007. aastani Argentinat valitsenud president Nestor Kirchneri kirst, mille juurest astus mööda ka Maradona ise.

Esialgu spekuleeriti, et Maradona kirst jääb avalikult välja kuni 48 tunniks, kuid perekonna soovil suletakse Casa Rosada uksed avalikkusele kell 16, kirjutab ajaleht Clarin.

Maradona surnukeha saabus presidendipaleesse veidi peale kella 1 öösel. Esmalt peetakse väike tseremoonia ainult pereringis. Enne Maradonat saabusid hoonesse Maradona eksabikaasa Claudia Villafane ning tütred Giannina ja Dalma. Selleks hetkeks olid juba kohal teine eksnaine Veronica Ojeda, poeg Dieguito Fernando ja tütar Jana Maradona koos teiste pereringi liikmetega.


Üks esimestest Casa Rosada'sse saabujatest oli Agentina koondise väravavaht Sergio Goycochea, kes seisis postide vahel 1990. aasta MM-il Itaalias. Tema järel hakkasid saabuma 1986. aasta maailmameistrid Oscar Ruggeri, Jorge Burruchaga, Ricardo Giusti ja Oscar Garré. Maradonaga tuli hüvasti jätma ka koondise endine massöör Victor Galindez, Argentina jalgpalliliidu president Chiqui Tapia ja Maradona endine agent Guillermo Coppola. Boca Juniorsi klubi nimel tulid Maradona juurde Carlos Tevez, Ramon Abila ja Martin Palermo.

Meediaesindajatelt nõutakse ürituse kajastamiseks akrediteeringut. Kuna Argentinasse on oodata ka palju rahvusvahelist meediat, palutakse neilt riiki sisenedes esitada meditsiiniline sertifikaat tõestamaks, et neil pole koroonaviiruse sümptomeid ega viirust ennast.

Video eile Napolis toimunust:


Argentina president Alberto Fernandez kuulutas eile välja kolmepäevase rahvusliku leina. President sai eile kõnesid teiste riikide liidritelt nagu Hispaania presidendilt Pedro Sanchezilt ja endiselt Brasiilia presidendilt Lula de Silvalt. President ise jättis katki oma töökuhustused nii neljapäevaks kui ka reedeks.

Maradona hüvastijätutseremooniat plaaniti läbi viia ka tema kasvatajaklubi Argentinos Juniorsi staadionil, kuid leiti, et valitsushoones oleks see pandeemia tingimustes turvalisem.

Maradona suri kolmapäeval südamerabanduse tagajärel Buenos Aireses Tigres, kus ta taastus ajuoperatsioonist, mis tehti talle subduraalse hematoomi kahtluse tõttu. 30. oktoobril sai Maradona 60-aastaseks.