Chelseat seostati 25-aastase Costaga juba varasemalt, enne jalgpalli MM-turniiri. Nüüdseks on Chelsea ametliku kodulehe andmetel tehing väidetavalt ära tehtud ja Hispaania koondise ründaja saab liituda Londonis kaasmaalase Fernando Torresega.

Brasiilias sündinud Costa on mänginud Portugali ja Hispaania kõrgliigades alates 2006. aastast, viibides mitmes klubis ka laenul (Celta Vigo, Albacete, Rayo Vallecano). Viimasel hooajal oli Costa imelises hoos aga just Meistrite Liiga finaali jõudnud Atletico ridades. Ta aitas enda koduklubil tulla Hispaania meistriliiga võitjaks, lüües Atletico kasuks 27 väravat. Ainult Cristiano Ronaldo (31 väravat) ja Lionel Messi (28) suutsid rohkem. Atleticole oli tänavune meistritiitel esimeseks pärast 1996. aastat.

Chelsea peatreener Jose Mourinho oli hispaanlasest vaimustuses ja ütles enne suve, et Costa hankimine on tema jaoks "esmaprioriteet". Stamford Bridge'i staadionil mängiv klubi lõi eelmisel hooajal Inglise meistriliigas "vaid" 71 väravat, mis on 31 võrra vähem, kui liiga võitnud Manchester City'l. Ründajad Samuel Eto'o, Fernando Torres ja Demba Ba lõid sealjuures 71-st väravast ainult 19, 33-aastane Eto'o neist omakorda 9.

Southamptoni mängijat Adam Lallanat viidi samuti juba pikemat aega kokku Liverpooliga. 26-aastane poolkaitsja on peatreener Brendan Rodgersi teine suurost pärast Rickie Lamberti hankimist. Lallana jõudis Southamptoni ridades mängida 265-s kohtumises.

Meditsiinilise testi juba läbinud Lallana lootis, et Liverpool pakub talle paremaid võimalusi unistuste elluviimiseks. "Ma olen põnevil enda karjääri järgmise peatüki eel, tulles niivõrd erilisesse klubisse nagu Liverpool. Loodetavasti sulandun ma meeskonda kiiresti. Luban, et annan endast parima. Usun, et lisan meeskonda kvaliteeti ja aitan neil võita uusi tiitleid. Sellepärast ma ju siin olengi," sõnas Lallana BBC-le.

Lallana müügist teenib kasu ka poolkaitsja eelmine klubi Bournemouth, kes saab lepingu järgi protsendi üleminekutasust. Suurmüüki tegev Southampton (lisaks Lallanale ja Lambertile on lahkunud sealt ka noor kaitsja Luke Shaw, viimane Manchester Unitedisse) on lubanud, et kasutab teenitud raha targalt, investeerides noortesse mängijatesse.

Liverpool avabki enda järgmise hooaja Inglise meistriliigas just Southamptoni vastu, 16. augustil.