"Olen otsustanud oma karjääri lõpetada," postitas Schweinsteiger sotsiaalmeediasse. "Tahan tänada teid kõiki, Müncheni Bayern, Manchester United, Chicago Fire ja Saksamaa jalgpallikoondis. Tänu teile sai kõik võimalikuks!"

Schweinsteiger tänas postituses veel oma naist, endist tipptennisisti Ana Ivanovici ja kõiki oma lähedasi. "Ootan väga neid väljakutseid, mis mind nüüd pärast karjääri ees ootavad. Jään jalgpallile alati truuks."

35-aastasel sakslasel on selja taga tõeliselt vägev karjäär. Müncheni Bayerni särgis tuli ta kaheksakordseks Saksamaa meistriks, seitsmekordseks karikavõitjaks ja korra ka Meistrite Liiga võitjaks. Pärast 13 hooaega Bayernis siirdus Schweinsteiger Manchester Unitedi ridadesse, kus ta võitis kahe hooaja jooksul ühe FA karika. Viimased kolm hooaega veetis ta MLS-is Chicago Fire'i ridades.

Saksamaa koondise eest sai legendaarne poolkaitsja kirja 121 kohtumist ja 24 väravat. Tipphetkeks võib pidada 2014. aastat, mil ta tuli maailmameistriks. Lisaks on tal ette näidata kaks MM-pronksi (2006, 2010) ja 2008. aasta EM-hõbe.