Viimasele voorule mindi seisul, kus Gabon juhtis nelja punktiga, järgnesid Kamerun kolme, Tuneesia kahe ja Sambia ühe silmaga, vahendab sport.err.ee

Sambia (pildil) vajas liider Gaboni vastu kindlasti võitu ning mängu mindigi 28. minutil juhtima, kui täpne oli Rainford Kalaba. James Chamanga suurendas 62. minutil edu ning Fabrice do Marcolina 83. minuti tabamus enam Gaboni ei päästnud.

Veelgi haaravam oli heitlus teises mängus, kus Kamerunil õnnestus Tuneesia vastu mängida välja vajalik 2:2 viik.

Tuneesia jaoks algas kohtumine kenasti, sest juba avaminutil läksid nad Amine Chermiti pealöögi järel juhtima. Teist poolaega alustas aga hästi Kamerun, sest 47. minutil viigistas Samuel Eto'o.

Uuesti muutus seis Tuneesiale sobivaks 63. minutil, kui Kameruni kaitsja Aurelien Chedjou eksis peaga tagasisöödul väravavahile ning pall lendas lati alla oma väravasse. Möödus aga kõigest minut, kui Landry Nguemo tugev löök 20 meetrilt tegi seisuks 2:2. 

Lõplik tabeliseis: 1. Kamerun 4 punkti (väravate vahe 5:5), 2. Sambia 4 (5:5), 3. Gabon 4 (2:2), 4. Tuneesia 3 (3:3).

Aafrika Rahvuste karikal on nüüd kõik alagrupimängud peetud ja veerandfinaalides kohtuvad 24. jaanuaril korraldaja Angola - Ghana ja Elevandiluurannik - Alžeeria ning päev hiljem tiitlikaitsja Egiptus - Kamerun ja Sambia - Nigeeria.