Enne valimisi:

Kolmapäeval esinesid FIFA täitevkomiteele ja maailma meediale presentatsioonidega 2022. aasta kandidaadid Austraalia, Katar, Jaapan, Lõuna-Korea ja USA. Täna on nelja Euroopa kandidaadi kord, kes nõutavad 2018. aasta turniiri.

Otsustavat päeva alustasid ühiselt kandideerivad Holland ja Belgia, keda peetakse autsaideriteks. Järgnevad Hispaania-Portugal, Inglismaa ja Venemaa.

Viimastel päevadel on kandidaatriigid Zürichis usinalt lobitööd teinud. Täitevkomitee 22 liiget kogunevad esimeseks salajaseks hääletuseks kell 15.00, kui sõelutakse välja parimad kandidaadid. FIFA lõplikud otsused tehakse teatavaks orienteeruvalt täna kell 17.00.

Ehkki Inglismaa püüdlusi saada 2018. aasta MM-i korraldusõigus on kõigutanud erinevad skandaalid, näib nende positsioon üsnagi hea. 1966. aasta maailmameistritele heaks teevad kihutustööd David Beckham, Suurbritannia peaminister David Cameron ja prints William.

Üheks favoriidiks peetud Venemaa võimalusi võis kahandada peaminister Vladimir Putini valik Šveitsi lendamise asemel koju jääda. Hispaania-Portugali orgkomitee juhi Miguel Angel Lopezi hinnangul käib nüüd võitlus nende ja Inglismaa vahel.