100 000 naelsterlingit maksva G-klassi Mercedesega sõitnud Özili ja tema lapsepõlvesõpra Kolasinaci jälitasid eile kella 17 ajal ligi miili jagu nugadega relvastatud motorollerimehed, piirates auto ühel hetkel ümber.

"Tangiks" hüütav Kolasinac astus autost välja ja tormas röövlitele paljaste kätega kallale. Turvakaamera salvestisest on näha, kuidas pahalased seejärel ratta selga istuvad ja põgenevad. Veidi aja pärast haakisid pätid end uuesti džiipi sappa ning tagaajamine jätkus suurel kiirusel veel rohkem kui miili jagu, vahendab Daily Mail.

Jalgpallurid kihutasid Türgi restorani Golders Green Roadil, kus neid tuntakse ning sealsed töötajad aitasid neil varju leida. Džiip jäi tänavale, kuid röövlid sellele enam ligineda ei püüdnud.

Tunnistatjate sõnul nägi 30-aastane Özil välja "hirmunud", kui ettekandjad ja kokad teda kaitsma tõttasid. Üks tunnistajatest ütles ajalehele: "Ma nägin, kuidas Özili High Streetil nugadega relvastatud poiste poolt taga aeti."

"Özil oli täiesti hirmul, nagu ilmselt kõik, keda nugadega mehed jälitaks, seda oleks. Ta nägi välja, nagu jookseks elu eest. Ja ilmselt ta seda tegigi. Nägin, kuidas ta restorani kadus, endal mootorrattatüübid sabas. Nad ei võtnud oma kiivreid peast ja olid üleni musta riietatud, kandsid kuumal ilmal pikkade varrukatega särke. Jumal teab, mis oleks juhutunud, kui nad oleksid nad kätte saanud. Niipea, kui restorani personal hakkas akna ja ukse peale tulema, pöörasid nad ümber ja tegid vehkat," rääkis Daily Mailile 36-aastane finantsametnik Azuka Alintah.

Restorani juurde kutsuti politsei. Jalgpallurid andsid tunnistusi, misjärel neil minna lubati. Mehed olid vaid päev varem naasnud hooajaeelselt sõprusmängude tuurilt Ameerikast.

Arsenali pressiesindaja kinnitas juhtunut: "Oleme olnud mõlema mängijaga ühenduses ning nendega on kõik korras."

Politsei pole veel röövleid tabanud.