Nimelt on Betsafe´i analüütikud simuleerinud tuhandeid mänge ning nende tulemuste põhjal teinud laiaulatusliku analüüsi Premier League’i alanud hooaja kohta.

Betsafe’i Baltikumi turundusdirektori Kaido Ulejevi sõnul on analüüsi aluseks üksikute mängude ennustused, läbi mille simuleeriti liigahooaega 10 000 erineval korral. „Skooride prognoosimisel kombineerisid analüütikud meeskondade kaitse- ja ründereitinguid, mida uuendati iga simulatsiooni käigus, sest meeskondade hetkevorm teatavasti muutub,“ ütles Ulejev.

„Iga mängu tulemuse simuleerimisel kasutati Poissoni jaotust ja reitinguid ning selle järgi saime võimalikult täpselt teada ennustatava liigatabeli,“ selgitas Ulejev.

Ennustatav liigatabel 18/19

Analüüs näitas, et Manchester City tuleb tänavu kolm korda tõenäolisemalt meistriks kui ükski teine klubi, omades lausa 62,1% tiitlišansse. Kui meeskond tõepoolest tiitlit kaitseb, saab neist esimene klubi viimase kümnendi jooksul, kes sellega hakkama on saanud.

Teisele kohale prognoositakse hooaja lõpuks Tottenham Hotspuri, kes võiks olla tõsine tiitlinõudleja, kuid passiivsus suvisel üleminekuturul võib analüütikute hinnangul neid kummitama tulla ning seetõttu pakutakse Tottenhami meistritiitli saamise tõenäosuseks 19,1%. Kolmanda koha võtab ennustatavas järjestuses Liverpool, kellel on 10% tõenäosus Premier League ära võita.

Kahvatu eelhooaja ja klubis valitseva segaduse tõttu paigutub Manchester Unitedi neljandaks. Möödunud hooaja hõbemedal viitab spordiennustusportaal Betsafe’i analüütikute hinnangul ühele edukale aastale, kuid seekord on neil uuringu kohaselt vaid 3,8% võimalus ihaldatud karikas peale kohale tõsta.

Kes lööb enim väravaid?

Betsafe’i analüüs näitas muuhulgas, et alanud hooajal haarab Harry Kane Mo Salah’lt Premier League’i Kuldse saapa tagasi enda valdusesse. Kane’ilt oodatakse lausa 30 väravat, täpselt sama suutis ta ka eelmisel hooajal, ent siis ei piisanud sellest võiduks. Sel korral ennustavad analüütikud Kane’ile aga lausa kaheksa värava suurust edumaad Salah’ ees, kellele prognoositakse 22 tabamust.

Analüüsi kohaselt võib City mängijalt Sergio Agüerolt oodata 20 väravat, mis viib ta vastavas tabelis 3. kohale. 30-aastane Agüero on kusjuures üks mängija, kes eirab analüüsimudeli sisse ehitatut tootlikkuse vähenemise reeglit, mille kohaselt jõuavad ründajad oma võimete tippu tavaliselt umbes 26-aastaselt.