Kohtumise saatus otsustati ära juba esimese 20 minutiga. Benjamin Chilwell viis 10. minutil Leicesteri juhtima, Youri Tilemenasi ja Ayoze Pereze väravad tõid 20. minutiks tabloole seisuks 3:0. Kusjuures Southamptoni olukorra tegi veelgi raskemaks asjaolu, et juba 12. minutil teenis Ryan Bertrand punase kaardi.

Vaheajale mindi Leicesteri 5:0 eduseisus, kui oma teise värava lõi Perez ja jala sai valgeks ka Jamie Vardy. Teisel poolajal jätkasid samad mehed heas hoos ning Perez ja Vardy said mõlemad kirja lõpuks kübaratriki, ühe tabamuse lisas veel James Maddison.

Leicesteri saavutus tähistab Premier League'i kõigi aegade suurima võidu kordamist. Sarnase vägitükiga on hakkama saanud veel vaid Manchester United, kes alistas 1995. aastal sama tulemusega Ipswichi. Ühtlasi on tegu Inglismaa kõrgliiga 131-aastase ajaloo suurima võõrsil võiduga.

Heas hoos Leicester kerkis võiduga tabelis teisele kohale. Liidrist Liverpoolist jäädakse maha viie silmaga, valitsevat meistrit Manchester Cityt edestatakse omakorda ühe punktiga.