Bendtner kuulus Arsenali ridadesse aastatel 2005-2014, käies sel perioodil laenul ka Birmingham Citys, Sunderlandis ning itaallaste Torino Juventuses. Edasi viis karjäär teda Saksamaale Wolfsburgi, tagasi Inglismaale Nottingham Forestisse, Norra Rosenborgi ning sellest aastast mängib 31-aastane ründaja taas kasvatajaklubis Kopenhaagenis.

Bendtneri elu üks tumedamaid aegu jääb hooaega 2010/2011, mil ta läks lahku talle äsja lapse sünnitanud kihlatust Caroline Flemingist. Sellesse perioodi langes ka tüütu kubemelihasevigastus, mis kukutas ta pingipoisiks ning Arsenali ründajate hierarhias alles viiendaks valikuks.

Avalikkuse ees tegi Bendtner endiselt head nägu, kuid sisemuselt oli ta katki. Külastas iganädalaselt Londoni kasiinosid, vahel isegi igapäevaselt. Üks kasiinoseanss kestis tal pärastlõunast varajase hommikuni välja. Parimal päeval tuli ta mängupõrgust välja 243 000 euro võrra rikkamana, kuid ei läinud kaua, kui kasum viimaks kahjumiks pööras.

2011. aasta suvel reisi käigus Las Vegasesse kulutas ta kasiinode, pidutsemiste, eskorditüdrukute ja turvameeste peale 400 000 dollarit.

"Kui ma Londonisse tagasi tulin ja ootused minu suhtes just kõige positiivsemad polnud, kaotasin jalgealuse täielikult," vahendab Dagbladet ridu Bendtneri autobiograafiast.

Kõige mustemal õhtul kaotas Bendtner ühes Londoni kasiinos 30 minutiga ruleti peale 500 000 eurot. "See oli raha, mida mul polnud. Mu konto oli miinustes ja mind ähvardas pankrot, kui õnn ei pöördu. Olin juba korteri võlgade tagatiseks andnud," räägib ta.

Et mängimist jätkata, laenas ta veel 54 000 euro väärtuses žetoone. "Võitsin natuke, tõstsin panuseid ja võitsin natuke veel. Kell viis hommikul kaotasin umbes 25 000 eurot. Arvestades asjaolusid olin niigi hästi vastu pidanud."

Tol ajal oli Bendtneri nädalapalk umbes 62 000 eurot.

Bendtneri elu on mööda Ameerika mägesid üles ja alla käinud edaspidigi. Tänavu jaanuaris määrati talle 50-päevane vanglakaristus eelmise aasta septembris taksojuhi ründamise eest. Karistuse kandis ta ära oma 339-ruutmeetrises Kopenhaageni kodus järelvalve all olles ja Playstationit mängides.