Põhjused peituvad ilmselgelt 32-aastases eestlases endas. Jürgen Klopp, kes ise kaks suve tagasi suure üllatusena meie mehe Augsburgist Liverpooli ostis, sooviks kindlasti hea meelega, et Klavani-sugune varumängija tal ka edasisel hooajal olemas oleks.

Kõigi eelduste kohaselt soovib lahkumist hoopis Klavan ise.

Kas mäletate kevadet, kui Jürgen Klopp eestlasele lausa hosiannat laulis ning teatas, et klubi soovib temaga lepingut pikendada? Klavani vastus oli toona Eesti ajakirjandusveergudel ümmarguselt järgmine: ei tahaks seda kommenteerida, kõik on võimalik.

Ilmselt teadis Klavan juba toona, et tahaks liikuda mõnda meeskonda, kus ta rohkem mänguaega saab. Seetõttu hakkaski tema nimi viimastel nädalatel üha sagedamini üleminekukuulujuttudes ringlema.

Klavanit ei saa loomulikult milleski süüdistada. Võimalik, et ta oleks Liverpoolis tuleval hooajal keskkaitsesse lausa viies valik olnud. Virgil van Dijk, Dejan Lovren, Joel Matip on temast kohe kindlasti eespool, viimastes hooajaeelsetes matšides ning Premier League'i avavoorus West Hami vastu jättis väga hea mulje ka Joe Gomez. Võimalik, et Klopp olekski hakanud Klavani kogemusele Gomeze potentsiaali eelistama.

Varuks on veel ka 21-aastane Nat Phillips, kes samuti Kloppile eelhooajal muljet avaldas. Just Phillipsi jõuline esiletõus võib olla ka üheks põhjuseks, miks Klopp Klavanit vägisi kinni hoidma ei hakka. Samuti võib vajadusel keskkaitsja kohta täita uus mees Fabinho, kes eelhooaja jooksul ka seal kätt proovis.

Lõpetuseks: mine tea, ehk ei olnudki Klavan viimastel nädalatel pisivigastusega hädas, vaid ei mänginud käimasolevate üleminekuläbirääkimiste tõttu?

Igatahes tasub Klavanile edu soovida. Itaalia kõrgliiga tagumine ots pole kahtlemata sedavõrd glamuurne kui Liverpoolis pallimine, ent novembri alguses sõidab Cagliari näiteks külla Juventusele ja Cristiano Ronaldole...