Uruguay koondislane sattus skandaali novembri lõpus toimunud kohtumise järel Unitedi ja Southamptoni vahel. Cavani lõi Unitedi 3:2 võidumängus kaks väravat, mille järel sai ta sotsiaalmeedias mitmeid õnnitlusi. Ühele õnnesoovile vastates postitas ta Instagrami sõnumi "gracias negrito".

FA alustas seejärel mängija osas uurimist. Alaliidu hinnangul rikkus Cavani reegliteraamatu peatükki E3 punkte E3.1 ja E3.2, mis reguleerivad kõnepruuki. Kui mängija viitab oma sõnades kellegi etnilisele päritolule, nahavärvile, rassile või rahvusele, võidakse seda karistuse määramisel pidada raskendavaks asjaoluks.

Portaali Goal.com-i teatel otsustas Cavani, et ei hakka otsust apelleerima. Nii määraski FA talle kolmemängulise võistluskeelu ja 100 000 naela suuruse rahatrahvi. Ühtlasi peab uruguylane läbima distsiplinaarkoolituse.

Mängukeeld tähendab, et Cavani jääb kõrvale 1. jaanuaril toimuvast Premier League'i kohtumisest Aston Villa vastu. Lisaks ei saa ta klubi aidata Inglismaa liigakarikasarja mängus Manchester Cityga ja FA karikasarja mängus Watfordiga.

Cavani on Unitedi särgis käimasoleval hooajal löönud 14 mänguga neli väravat ja andnud kaks resultatiivset söötu.