Tänaseks 57-aastane Mourinho oli Prantsuse ajakirjaniku Nicolas Vilasi sule läbi ilmavalgust näinud raamatu andmetel valmis Gerard Houllierilt üle võtma Liverpooli peatreeneri kohta, kuid Chelsea omanik Roman Abramovitš veenis ta ümber.

Liverpooli ja toona FC Portot juhendanud Mourinho läbirääkimised algasid 2004. aasta aprillis, vahetult enne Porto Meistrite liiga veerandfinaali Lyoniga.

"Mourinho oleks võinud Liverpooli minna. Toonane tegevjuht Rick Parry vastutas üleminekute eest ja meil oli kokkulepe olemas. Nad palusid meil 15 päeva oodata, kuna Houllier oli veel peatreener," rääkis raamatu autorile Mourinho endine nõuandja Jorge Baidek.

Samal ajal teatas vutimaailma superagent Jorge Mendes Chelsea'le, et neil võib olla võimalus Mourinho endale meelitada ning aitas Londoni klubil ette valmistada magusamat pakkumist.

Mourinho ja Abramovitši esmakohtumine toimus päev enne Porto Meistrite liiga poolfinaali maikuus. Diil viidi lõpule Abramovitši Monaco luksusjahi peal päev pärast seda, kui Porto oli Saksamaal Gelsenkirchenis kroonitud Meistrite liiga võitjaks.

Mourinho võitis Chelseaga kolm Premier League'i tiitlit, FA karikasarja ja kolm Inglise liigakarikat. Chelsea mängis portugallase käe all aastatel 2004-2007 ja 2013-2015.