34-aastane Eboue mängis Arsenali ridades Premier League'is seitse hooaega, kuuludes muuhulgas ühte meeskonda ka Mart Poomiga. Selle aja jooksul teenis ta miljoneid, elas häärberis ning sõitis uhkete autodega, praegu vajab ta aga Londonis ringi liikumiseks ühistransporti ning on oma maja kaotamas.

Praeguseks on kunagine elurõõmus vutitäht nii sügavas masenduses, et tema jaoks ei ole võõrad isegi mõtted enesetapust. "Palun jumalat, et ta need mõtted minu peast ära võtaks," rääkis Eboue.

Elevandiluuranniklane räägib oma rasketest aegadest avalikult, sest soovib, et teised Aafrika jalgpallurid tema vigu ei kordaks.

Viimaste aastate jooksul on Eboue:

  • kaotanud koledaks kiskunud lahutusprotsessi, kus kohus otsustas kogu tema vara anda abikaasale Aurelie'le;
  • põgenenud politseinike ja kohtutäiturie eest, kes tahavad teda tema enda kodust välja visata;
  • olnud eemaldatud oma kolmest lapsest, keda ta pole alates juunikuust näinud;
  • on olnud leinas: hiljuti surid nii vanaisa, kes ta üles kasvatas, kui ka traagilises mootorrattaõnnetuses hukkunud vend.
  • pidanud tõrjuma meedias levinud valekuuldusi, et ta on HIV-positiivne.
Kolm nädalat tagasi määras kohus Eboue Londoni kodu samuti naise kasuks, kuid mees pole seni seda vabastanud. "Aeg-ajalt olen nii hirmul, et lasen kodus kõik tuled ära ja tekitan ukse ette barrikaadi," rääkis Eboue. "Mul ei ole enam raha, et juristi või advokaati palgata."

Eboue sõnul ei olnud tal nooremana aimu, kuidas oma rahaga ümber käia - selle asemel usaldas ta oma naist. "Türgis mängides teenisin kaheksa miljonit eurot, millest seitse koju saatsin. Usaldasin oma abikaasat: kui ta pani mulle nina ette mõne paberi, siis panin sellele allkirja. Olin naiivne."

Jõulud peab Eboue veetma ilma oma lasteta. "Varem nad ikka helistasid mulle, nüüd pole meil enam kontakti olnud. See teeb väga haiget."