Leeds Unitedi ja Manchester Unitedi vastasseisu on kutsutud "Rooside rivaliteediks" ja "Penniinide derbiks". Kuigi kahte linna lahutab 64 kilomeetrit, seostatakse seda lahingut Lancashire'i ja Yorkshire'i maakondade rivaliteediga, mida tuntakse 15. sajandist ka Rooside sõjana. Inglise jalgpalli "Rooside sõda" polnud nähtud 17 aastat - täpselt nii kaua oli kolmekordne Inglise meister Leeds kõrgliigast väljas.

Leedsi argentiinlasest peatreener, 65-aastane Marcelo Bielsa polnud oma meeskonda kuut väravat sisse laskmas näinud alates 1992. aastast, kui tema juhendatav Newell's Old Boys kaotas Copa Libertadorese võistlussarjas San Lorenzole 0:6, vahendas statistikaportaal Opta.

2004. aastal Argentina koondise olümpiavõiduni tüürinud, kaks korda Argentina meistriks tulnud, Bilbaoga Euroopa liigas hõbemedalid võitnud (saavutuste listi võiks veel pikalt täiendada) Bielsa hoolealused pidid esimesed pallid võrgust välja noppima juba 2. ja 3. minutil, kui need kõmmutas sinna 67 sekundit pärast avavilet ja kohe mõned hetked hiljem Scott McTominay - ka tema tegi ajalugu, olles esimene Premier League'i mängija, kes esimese kolme minuti jooksul löönud kaks väravat.

Old Traffordil tühjade tribüünide ees peetud kohtumine oli seega igas mõttes ajalooline. Manchester United polnud samal ajal kuut väravat Premier League'is löönud alates 2011. aasta augustist, mil võideti 8:2 Londoni Arsenali.

Kahe väravaga sai hakkama ka Bruno Fernandez - 20. minutil viis ta Unitedi 3:0 juhtima ning 70. minutil realiseeris ta seisuks 6:1 teinud penalti. Jala said veel valgeks rootslane Victor Lindelof (37. min) ja waleslane Daniel James (66. min). Leedsi tabamuste eest hoolitsesid 41. minutil šotlane Liam Cooper ja 73. minutil põhjaiirlane Stuart Dallas.

Penaltitegagi seostub üks huvitav statistiline fakt: alates eelmise hooaja algusest on Manchester United sooritanud (32) ja realiseerinud (27) kõikide oma võistlussarjade peale rohkem penalteid kui ükski teine Euroopa viie suurliiga võistkond (fakt pärineb BBC-st).

"Oleksime võinud veel tagasi tulla. Mängus oli selleks alati võimalusi," ütles Bielsa. "Meil oli puudu efektiivsusest. Nemad lõid enda võimalused ära, meie mitte. Teisel poolajal mängisime kui võrdne võrdsega kuni 80. minutini. Pärast seda tekitasid nad võimalusi lihtsamalt kui meie seda suutsime. Võitlesime kogu mängu nii, nagu peabki."

Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjaer: "Milline jalgpallimäng! Kahju, et publik selle tunnistajaks ei olnud. See läheb ajalukku kui üks parimaid Manchester Unitedi ja Leeds Unitedi vastasseise. Nad mängivad alati samamoodi, olgu nad 4:0 peal, 0:4 maas või 0:0 viigis. Nad teevad seda iga kolme päeva tagant, igas mängus. Sa pead jooksma, kuni vile kõlab."

"Üks kolmandik hooajast on möödas. Praegu ei ole veel paslik rääkida liigakohtadest. Me võitleme edasi, töötame kõvast. Kui me jõuame märtsi või aprilli, ehk võime siis tabelisse vaadata," lisas Solskjaer tabelis kolmandaks tõusmise kohta.

Teised tänased mängud:

Brighton - Sheffield United 1:1
Tottenham - Leicester 0:2
West Bromwich - Aston Villa 0:3