32-aastane Özil sai laiemale avalikkusele tuntuks 2010. aasta MM-finaalturniiriga. Seejärel vahetas ta Bremeni Werderi särgi Madridi Reali oma vastu. Özil veetis Realis kolm hooaega, mille jooksul pidas ta 159 mängu ja lõi 27 väravat. Kuna Realil oli vaja aga ruumi teha Gareth Bale'ile, siis müüdi Özil 2013. aasta suvel 50 miljoni euro eest Londoni Arsenali.

Arsenali ridades pidas Özil 254 kohtumist, lõi 44 väravat ning andis 77 resultatiivset söötu. Viimased kümme kuud vaatas ta kaaslaste tegemisi aga kõrvalt, kuna ta ei mahtunud peatreener Mikel Arteta valikusse.

2014. aasta maailmameister Özil võitis Arsenali ridades kolm FA Cupi ning ta oli pikalt klubi kõige suurema palgaga. Vaatamata tribüünidel istumisele teenis ta nädalas 400 000 eurot. Megaleping kehtis veel 2021. aasta suveni, kuid nüüd otsustati see osapoolte kokkuleppel tühistada. Nii sai Özil vabaagendina liituda Fenerbahcega.

„Olen Fenerbahce fänn. Seetõttu olen klubiga liitumise üle õnnelik. Olen väga elevil,“ teatas Özil Türgi televisiooni vahendusel.