"Liverpooli jalgpalliklubi avaldab kahetsust Virgil van Dijki ümber puhkenud spekulatsioonide osas ning vabandab FC Southamptoni omaniku, juhtkonna ja fännide ees. Austame Southamptoni seisukohta ning kinnitame, et oleme nende mängija vastu huvi tundmise lõpetanud," seisab Liverpooli avalduses.

Ilmselt oli Liverpooli tänane pressiteade tingitud asjaolust, et Southampton kavatses homme Merseyside`i klubi kohta ametliku kaebuse esitada, sest van Dijkiga peeti läbirääkimisi nende selja taga.

Premier League'i regulatsioonide kohaselt tuleb klubidel esmalt mängijaga suhtlemiseks üksteisega kokkuleppele jõuda, kuid Liverpool polnud Southamptoniga ühendust võtnud.

Alles aprilli alguses sai Liverpool reeglite rikkumise eest karistada, kui neile määrati kahe aasta pikkune noormängijate ostmise keeld ja 100 000 naelane rahatrahv. Liverpoolile tõi karistuse Stoke City 12-aastase jalgpalluri ebaseaduslik ülemeelitamise katse, kuna meeskond pöördus noormängija vanemate poole enne, kui oli selleks Stoke`ilt loa saanud.

Liverpool on viimastel aastatel ostnud Southamptonist rea vutimehi - teiste hulgas sellised põhimehed nagu Sadio Mané, Adam Lallana, Dejan Lovreni ja Nathaniel Clyne`i.