"Inglismaa jalgpalli suur erinevus Hispaaniast on see, et Barcelona võib 50% oma mängudest pidada B-meeskonnaga või on neil mänge, kus Lionel Messi jookseb vaid 4,3 kilomeetrit, kuid lööb viis väravat. See on puhas taastumissessioon. Inglismaal ei ole selliseid taastumismänge mitte kordagi," rääkis Klopp.

Sakslase sõnul on Inglismaal viie kõrgema divisjoni klubid kõik professionaalsed meeskonnad. Seetõttu ei saa Liverpool end lõdvaks lasta ka ühekski Inglismaa karikasarja ega liigakarika mänguks. "Saksamaal olles lugesin, et Manchester United kaotas Milton Keynesile. Ha-ha-haa. Kuid keegi ei tea, et United oli enne seda mänginud juba 20 matši ja 100 mängu seisis veel ees."

Sakslane toob näite, kuidas Inglismaa klubid peavad 26.-31. detsembrini pidama kolm ülimalt kõrge intensiivsusega kõrgliiga mängu, sest sellist asja nagu talvepuhkus, Inglismaal ei tunta.

"Nüüd, kui ma olen Inglismaal, ei ole see minu jaoks probleem. Ma armastan oma perekonda, kuid ma olen valmis ka 24. ja 26. detsembril jalgpalli mängima," tunnistab Klopp. "Ainus probleem on, et kui me oleme mänginud ka 28. ja 31. detsembril ning ees seisab mäng 2. jaanuaril, mõtlen ma: "Okei, me vajame selleks kolme meeskonda.""