Vardy põhjustas Inglismaal suure skandaali mullu suvel, kui jäi kasiino turvakaamerale hetkel, mil nimetas üht jaapanlast japsiks (jap - inglise keeles).

"Enamus kuritegusid aeguvad ja need unustatakse teatud aja jooksul. Paraku ei õnnestu mul kuidagi kustutada seda, mis juhtus 2015. aasta juulis," kirjutab Vardy oma elulooraamatus "From Nowhere, My Story" ("Mitte kuskilt, Minu Lugu"), vahendab The Sun.

"Sõna "rassist" jääb igaveseks külge. See on hullem kui olla kuriteoregistris. Osad inimesed ei andesta mulle kunagi. Osad mõistavad, et ma eksisin ja olen sellest õppinud. Minu lapsed trükkisid minu nime YouTube`i ja seal avanes neile "Jamie Vardy rassist", ka Google`is juhtus sama asi. See on lihtsalt kohutav."

29-aastane jalgpallur ei pea end pühakuks, kuid on valmis käsi südamel vanduma, et pole rassist. "Mulle meeldib vahel juua ja olla tavaline Jack. Mul on mõned armid kaklustest, olen istunud vangikongis. Kuid üks asi, mida ma kindlasti ei ole, on rassist," kinnitab Leicesteri Inglise meistriks juhtinud ründaja.

"Ma vaatasin tudengile otsa ja solvasin teda oma sõnadega. Selles sõnas oli ignorantsust, pahatahtlikkust ja ebaõiglust. Olin sel hetkel kuri ja liiga palju joonud, kuid ma poleks sõna "jap" kunagi kasutanud, kui oleksin teadnud, et see on rassistlik," lisab mullu Inglise kõrgliigas 24 väravat löönud Vardy.