Erinevaid Horvaatia noortekoondisi esindanud puurivahil on kaheksa aastaga olnud kümme erinevat laenuperioodi. Nüüd viimaks on ta avalikult öelnud, et vist on saabunud aeg, kui tuleb Chelsea'ga hüvasti jätta.

Mees toodi Stamford Bridge'ile 2010. aastal klubist Zapresici Inter, kuid tööloa probleemide tõttu lükkus tema Chelsea debüüt aina edasi. Ta laenati praktiliselt kohe välja Hollandisse Arnhemi Vitesse'i, kes tihtipeale Chelsea tulevikulootused enda hoole alla võtab.

Nüüd, kui Chelsea'st on lahkunud ka klubi legend John Terry, on aastate poolest meeskonna kõige teenekam mängija just Delac. Inglise tööluba pole mehel siiani.

"Paljud inimesed küsivad minult, kas ma kahetsen, et Chelsea'sse nii noorelt tulin ning mõne väiksema klubiga ei liitunud. Aga ma ei kahetse," vahendab Delaci sõnu Daily Mail.

"Karjäär võiks alati paremini kulgeda, kuid ma olen 25 ning nii palju läbi elanud, kohtunud paljude treenerite ja mängijatega ning saanud kogemusi. Probleem polnud mu kvaliteedis. Chelsea uskus minusse, pikendas mitu korda mu lepingut, kuid probleem oli alati tööloas."

"Jah, peagi tuleb aeg, kui ma pean Chelsea'st lahkuma," lisas väravavaht.

Bosnia ja Hertsegoviina juurtega puurivahi CV-s on veel laenuperioodid selliste meeskondade juures nagu Ceske Budejovice Dynamo (Tšehhi), Viktoria de Guimaraes (Portugal), Vojvodina (Serbia), Sarajevo (Bosnia), Arles-Avignon (Prantsusmaa) ja Excel Mouscron (Belgia). Kord laenati ta tagasi oma kasvatajaklubisse ning FK Sarajevos, kus praegu mängib Eesti ründaja Frank Liivak, käis ta aastase vaheajaga kaks korda.