Seitmest klubist, kelle kohta võrdlevad andmed saadi, ei liialdanud publikunumbritega vaid Manchester United.

Kõige rohkem on publikunumbrit suuremaks valetanud West Ham United, kellele järgnesid Manchester City, Southampton ja Watford.

BBC saatis ametliku järelpärimise kõikide Premier League'i klubide kodulinna politseidele ja volikogudele, kellel on täpsed andmed, palju reaalselt mängudel publikut viibib. 13 päringule vastust ei tulnud, aga seitsmelt vastanult saadud info on piisavalt kõnekas.

West Hami puhul tuvastati, et klubi esitatud numbrid erinevad võimudele edastatutest keskmiselt lausa 12 530 inimese võrra. Manchester City hooaja keskmises publikunumbris täheldati 7482-list kõrvalekallet, Southamptonil oli see number 4246.

Eriti kurioosne oli West Hami ja West Bromwichi 2. jaanuari kohtumise statistika. Klubi teatas ametlikuks publikuarvuks 56 888, kuid linnavalitsuse teatel oli tol päeval inimesi staadionil 39 365 - erinevus peitub tervelt 17 523 fännis!

Novembris võõrustas Manchester City Southamptonit klubi teatel 53 407 silmapaari ees. Tegelikult viibis staadionil võimude andmeil aga vaid 38 130 inimest ehk 15 277 võrra vähem.

Vaata tabelit!