Briti ärimees Farhad Moshiri ostis 2016. aastal 50% FC Evertoni aktsiatest, müües enne seda maha enda osaluse Arsenalis. Nüüd on aga tekkinud kahtlus, et Moshirile kuulunud Arsenali aktsiad olid tegelikult "kingitus" Venemaa oligarhilt Usmanovilt.

Moshiri kinnitas, et Arsenali aktsiate näol ei olnud tegemist kingitusega, kirjutab BBC Sport. "Mõistagi mitte. See raha tuli minult. Ostsin oma raha eest need aktsiad," märkis Moshiri.

Premier League`i reeglid sätestavad, et ühes kõrgliigaklubis vähemalt 10% aktsiatest omaval inimesel ei või üheski teises meistriliiga meeskonnas olla ainsatki aktsiat.

Kui siiani oli teada, et Usmanov ja Moshiri ostsid 2007. aastal 14,58% Arsenali aktsiatest läbi ühise offshore firma Red and White Holdings, siis hiljuti avalikuks tulnud dokumendid näitavad, et tehingu tegi hoopis firma Epion Holdings, mis kuulub ainuisikuliselt Usmanovile.

Usbeki rahvusest Usmanov, kes on ajakirja Forbes andmetel Venemaa kõige rikkam inimene, on hetkel 30% Arsenali aktsiate omanik.