Emery asemel võtab ajutiselt peatreeneri koha üle klubi endine mängumees ja senine abitreener, Rootsi legend Fredrik Ljungberg. Klubi lisas pressiteates, et ühtlasi otsitakse juba uut püsivat peatreenerit ning esimesel võimalusel antakse uuest mehest ka avalikkusele teada.

Emery asus Arsenali juhendama mullu mais, võttes ameti pikaaegselt peatreenerilt Arsene Wengerilt. Hispaanlasele said saatuslikuks kehvad tulemused. Nimelt on meeskond kõikide sarjade peale juba seitsmes kohtumises järjest võituda, viimane piisk oli eilneõhtune 1:2 allajäämine Frankfurdi Eintrachtile koduväljakul.

Premier League'is võideti viimati kohtumine 6. oktoobril. Kokku on Arsenalil 13 vooruga kirjas vaid neli võitu. 18 punktiga paiknetakse kaheksandal positsioonil.

Emery on varasemalt juhendanud suurklubidest Valenciat, Sevillat ja Pariisi-Saint Germaini. Sevilla triumfeeris ta kolmel korral Euroopa liigas, PSG võitis tema juhendamisel Prantsusmaa meistritiitli. Oma esimesel hooajal Arsenalis lõpetas klubi Premier League'is viiendal kohal. Euroopa liigas jõuti finaali, kus jäädi alla linnarivaalile Londoni Chelseale.