Keys võttis sõna Newcastle Unitedi ümber toimuva kohta - Premier League'is 20 meeskonna seas 18. kohal olev klubi on kogu hooaja olnud vastuolude keskmes. Lihtsustatult öeldes: omanik Mike Ashley soovib klubi maha müüa ning ei ole seetõttu nõus uute mängijate tarbeks raha kulutama; peatreener Rafael Benitez on aga avalikult Ashleyga sõjajalal ning soovib kogu hingest klubi liigasse püsima jätta ning nendega tulemusi teha. Fännid on mõistagi Beniteze poolel ning süüdistavad hädades Ashleyt.

Richard Keysi arvates võiks aga Benitez ise rahakotirauad lahti lüüa, kui talle Newcastle tõesti nii väga meeldib.

"Kui Rafa tõesti armastab Newcastle'it nii palju nagu ta ütleb - kulutagu siis enda raha. Tal on seda piisavalt. Peatreeneritöö on tiimitöö - miks peab alati vastutama Ashley? Ostku siis klubi ära, see on ju müügiks. Nad on väljalangemistsoonis ning Rafa vastutab. Tema ju valib meeskonna," kirjutas Keys.

Keysi arulage postitus tõmbas mõistagi ligi palju vastukaja. Samuti jalgpallireporterina töötav Daniel Storey tõi vastu lihtsa näite. "Richard, kas sa maksad neile inimestele palka, kes sinu saadetesse külalisteks tulevad? Kui mõni kaamera vajab välja vahetamist, siis maksad selle eest sina?"