Kool on kuulutanud välja uute kasvandike vastuvõtu rühmadesse vanusegrupis 5–7 aastat, kuid olukord koroonaviirusega võib seda häirida. Kui siiski vanemad panevad oma lapsed kirja ja lapsed tahavad trennis käia – kuidas toimida?

Kõigepealt ootame ära valitsuse otsuse piirangute kohta ja seejärel võtame otsuse vastu. Igal juhul trennide läbiviimise kogemus osalise ja täieliku karantiini tingimustes on meil olemas.

Rääkige sellest.

Kõik, kes praegu juba koolis treenivad, on järginud kõiki kehtestatud piiranguid. Kui kuulutati välja treeningutes osalejate arvulised piirnormid ja sotsiaalse vahemaa hoidmise piirang, jagasime grupi kaheks või kolmeks ning jälgisime, et nad esiteks ei satuks üksteisega kokku ja teiseks, et nad oleksid grupis üksteisest ettenähtud kaugusel. See jättis oma jälje vastastiktoimele mängus, kuid selleks treener ongi, et mõelda välja huvitav trenn, mis ei lase jalgpalluritel lähikontakti puudumisel igavust tunda.

Aga spordiürituste keelu ajal?

Karantiini ajal viisime treeningud läbi online-režiimis. Trennipäevadel andsime lastele ülesandeid tehniliste harjutuste kompleksi täitmiseks. Lisaks andsime korraliku füüsilise koormuse. Kõike seda sai kontrollida Zoomi platvormi kaudu.

Millist varustust kasutasite ja mitu lühtrit, peeglit ja laualampi lõhutud sai?

Varustus on kõige tavalisem: hüppenöör, pall (kolmene, kergem) ja soovitatavalt matt, millel saab teha füüsilisi harjutusi. Kodus korra hoidmise eesmärgil palusime meie väikestel meistritel üleliigsed asjad ära koristada ja teha „väljak“ võimalikult puhtaks. Palusime suisa sokid ära võtta, kui kodus on parkett.

Valery Chumachenko
Baltic Futsal Marketingi PR-juht