Esimese mängu 0:3 kaotanud Nõmme Kalju vajas täna vähemalt kolme väravat, et viia mäng lisaajale.

Eesti klubi oli täna üritavamaks pooleks, kui Nõmme tegi 22 pealelööki vastaste 9 vastu. Esimesel poolajal väravaid ei löödud.

Teisel poolajal õnnestus Nõmme Kaljul skoor avada, kui 88. minutil lõi värava Alex Matthias Tamm. Eestlaste mäng elavnes pärast väravat, kuid paraku jäi mänguaega liiga väheks ning kokkuvõttes jäädi Stjarnanile alla 1:3.

ENNE MÄNGU:

Nii Kalju kui ka Levadia lähevad korduskohtumisele keerulisest seisust. Kui Levadia jäi kodusel Kadrioru staadionil Dundalkile alla 0:1, siis Kalju pidi nädal tagasi Islandil tunnistama Stjarnani 3:0 paremust.

Kuigi Stjarnani ajalugu ulatub peaaegu 60 aasta taha, ei ole nad Islandi kõrgliigas väga kaua mänginud. Esimest korda pääseti eurosarja alles kolm hooaega tagasi, ent siis kinnitati kohe kanda väga kõvade tulemustega: Euroopa liigas alistati järjest waleslaste Bangor City, šotlaste Motherwell ja poolakate Poznani Lech, enne kui play-off ringis Milano Interile viimaks 0:3 ja 0:6 alla jäädi.

Eelmised kaks hooaega nii hästi aga ei läinud ning lõppesid avaringis välja kukkumisega, vastasteks šotlaste Celtic ja iirlaste Shamrock Rovers.

Stjarnani klubi on viimastel aastatel silma paistnud ka mõneti mänguväliste asjadega: mõned aastad tagasi levisid sotsiaalmeedias nende meeskonna erinevad andekad väravatähistused:

Kõige suurema jälje on Stjarnan Islandi, Euroopa ja kogu maailma jalgpallile jätnud aga kuulsa "viikingiplaksu" abil: 2014. aastal Motherwelliga kohtudes nägid nende fännid, kuidas šotlased tribüünidel just sellesama "huh"-plaksutusega omasid ergutasid. See jättis islandlastele sedavõrd sügava mulje, et seda hakati ka ise kodus järgi tegema - ning peagi kandus see komme üle ka Islandi koondise mängudele, kust see juba üleeuroopaliseks fenomeniks sai.

Kas mitmel varasemal aastal Eesti klubide eurohooaja päästnud Kalju suudab koduseinte toel Islandi jõu alistada, selgub juba täna õhtul kell 19:00. Delfi TV otseülekanne alustab viis minutit varem, kohtumist kommenteerib Rasmus Raidla.