A-alagrupis oli enne eilseid mänge Anžil (Venemaa) 4, Udinesel (Itaalia) 4, Liverpoolil (Inglismaa) 3 ja Young Boysil (Šveits) 0 punkti.

Anfieldil peetud kohtumine oli igati nauditav. Mõlema meeskonna puhul jagus huvitavaid mängijaid, keda hoolega jälgida. Anfieldi mängudele omaselt töötasid külg-külje vastas mõlema meeskonna treenerid (sest meeskondade varumeeste pingid on täiesti kõrvuti) - Guus Hiddink ja Brendan Rodgers. Osadest mängijatest sai kõvasti enam eetriaega ka Hiddinki abiline, endine jalgpallikuulsus Roberto Carlos, kelle ametlik nimetus on Anži spordidirektor.

Eks Liverpool oli teadlik Anži heast vormist, on ju kaugel idas platseeruva meeskonna hea mäng kajastunud koduses meistriliigas, mida suisa juhitakse.

Ometi võttis tempokas ja vaatemängulises kohtumises võidu kodumeeskond, kui mängu ainsaks osutunud värava lõi 53. minutil Stewart Downing, kes teisel poolajal vasakkaitsjana tegutses (muidu poolkaitsja). Mullune põhikoosseisu mängija on uue treeneri all langenud koduliigas varumängijaks, kuid ehk aitas eilne iluvärav Rodgersi silmis tema aktsiaid tõsta.

Tegelikult sündis kohtumises teinegi värav, kui Liverpooli kaitsja Daniel Agger vastaste väravavahi Vladimir Gabulovi käest palli peaga ära lõi ja mänguvahendi väravasse saatis. Kohtunikule selline tegevus siiski ei meeldinud ning Agger sai kollase kaardi.

Kui Downing ja klubi suvine ost Oussama Assaidi välja jätta, mängis Liverpool hetke parimas rivistuses.

Eile oli üsna hästi näha seda, kuidas Luis Suareze teesklemisoskustest oli teadlik Hollandi kohtunik Bas Nijhuis, kes ründaja dramaatilistele kukkumistele harva reageeris.

Anži mängijad särasid nii kiiruse kui tehniliste oskustega, kuid väga häid väravamomente nappis. Vähemalt eilse mängupildi järgi ei pea kartma, et meeskonna edu taga on üksnes Samuel Eto`o, Juri Žirkov ja Cristopher Samba, sest Hiddink on pannud kogu meeskonna mängima sümpaatselt, lihtsalt eile oli Liverpool veel veidi parem.

Grupi üldseis muutus eilsete mängudega veelgi pingelisemaks, sest Udinese kaotas üllatuslikult Young Boysile 1:3. Liverpool tõusis 6 punktiga alagrupi liidriks, Anžil on 4, Udinesel 4 ja Young Boysil 3 punkti.

Video Stewart Downingu imelisest väravast:

Video Daniel Aggeri lugemata jäänud väravast: