Unitedi hooaeg on olnud kohutav ja ka sellele pole vastu vaidlejaid. Koduliigas on saadud juba kümme kaotust. Seejuures, kui viimati (1973/74) nii väheste mängude juures kaotusi sedavõrd palju oli, siis kukuti üldse liigast välja. Koduväljakul on lüüasaamisi tulnud kuus tükki, mis esmakordne nähtus alates hooajast 2001/02. Klubi ähvardab tõsine oht jääda eurosarjadest eemale, mida omakorda pole juhtunud 24 aastat. Üks viis selle viimase kurva tõsiasja vältimiseks oleks tänavune Meistrite liiga võit.

Võttes arvesse Unitedi üldist mänguvormi, siis näib eurohooaja võidukas lõpp ebatõenäolisena. Samas suutis Chelsea alles hiljuti, 2012. aastal, samades oludes Meistrite liiga trofee koju tuua ning üllatusi on juhtunud ka varem. Esmalt tuleb aga jagu saada karikakaitsjast Bayernist. Kas United on selleks võimeline?

Enamus vutifänne vastavad sellele küsimusele kindlasti eitavalt ja nii see võib ka minna. Analüüsides seda vastasseisu leiab aga ka nii mõnegi Unitedi võimalusi toetava mõtte. Paberi peal näib küll kõik üsnagi selge, kuid võimalik, et sellest paarist kujuneb siiski tõeliselt tasavägine heitlus.

Palju on räägitud sellest, kuidas David Moyesi režiimi ajal on Old Trafford kaotanud oma "hirmufaktori" ja sellest tingituna on Unitedi koduvorm ka kehv olnud. Seda võib tegelikult süüdistada kõigis Unitedi probleemides, sest hetke seisuga on "Punased kuradid" Premier League'i edukaim võõrsil mängiv meeskond. Enamjaolt külastavad vastased Old Traffordit autsaideritena ning tänavu pole United nõrgemate vastu suutnud tüüpilist kiskja instinkti näidata. Moyes on just sellistes olukordades mängides taktika valikuga hätta jäänud. Bayerni vastu on aga lugu vastupidine. Saksa klubi reisib Inglismaale kindla favoriidina.

Mängueelselt on mõlemad pooled lükanud favoriidi koormat sinna-tänna, kuid iga mõttevõimet omav jalgpallisõber tunnistab selles vastasseisus vaid ühe

poole selget üleolekut. Samas pole United kindlasti väärt sedavõrd suurt alahindamist, millega hetkel tegeletakse. Näiteks kihlveokontorid pakuvad tänase Unitedi võidu korral raha tagasi ligi seitsmekordselt. Bayerni rong võib küll ka sel korral probleemideta edasi kulgeda, kuid seda garanteerida oleks rumal.

Kuigi me ei näe Unitedi kaadri taha, siis mitmete allikate sõnul on Moyesi ajal treeningutel pandud rohkem rõhku kaitsemängu viimistlemisele. Šotlane on Evertoni päevilt harjunud autsaiderina mängima ning tegi seda ka tulemuslikult. Rünnakutele rõhku panemata on Moyesi United võõrsil tänavu väga edukalt esinenud ja miks ei peaks see nüüd kodus Bayerni vastu õnnestuma?

Vaata Manchester Unitedi ja Müncheni Bayerni vahelise kohtumise otseülekannet täna kell 21.35 Viasat Sport Balticust.