Tänavuses finaalipaigas Kiievis ilmnenud logistilised probleemid on pannud Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) ametnikke mõtlema, kas korraldajalinna valimise süsteemi ei peaks mitte ümber tegema.

Kiievis on probleemiks röögatult kalliks aetud hotellihinnad ning massiline reserveeringute tühistamine ukrainlaste poolt. Lisaks on täis broneeritud kõik otselennud Kiievisse, mistõttu peavad paljud fännid lendama läbi Valgevene pealinna Minski või kasutama vahemaandumisekst Donetski, mis siiani sõjakoledustest taastub.

Fännide vastumeelsust laupäevase finaali toimumispaiga suhtes väljendab ka huvi piletite vastu: näiteks Madridi Real sai oma toetajatelt piletiloosiks vaid 25 000 avaldust, kuigi eelmisel aastal Cardiffis toimunud finaalist tahtis osa saada 40 000 hispaanlast. Nädalavahetusel tuli uudis, et ligi 2000 logistiliste probleemide ees alla vandunud Reali fänni pidid oma piletitest loobuma.

UEFA president Alexander Ceferin ütles eelmisel nädalal intervjuus Itaalia ajalehele La Stampa, et on finaalilinna valimise süsteemi muutmise tõstnud oma lahendamist vajavate küsimuste pingereas kõige kõrgemale kohale.

"Kiiev on ilus linn, kuid sa ei saa alla saja euro enam trepialust tubagi. Teen ettepaneku, et tulevikus võiks otsustamise keskmes olla hotellide infrastuktuur ning valituks ei tohiks enam osutuda kohad, kus fännid peavad garaažis magama," ütles Ceferin.

Vutijuhtidele sai juba tegelikult mõnda aega tagasi selgeks, et linnu, mis on valmis pakkuma finaaliks piisavalt suurt staadioni ja fännide võõrustamiseks korralikku infrastruktuuri, on umbes tosina jagu. Selleks, et mängupaigad ei korduks (Wembley staadion Londonis on võõrustanud juba seitset finaali, kahte viimast vaid aastase vaheajaga 2011 ja 2013 - toim), on mõtlema hakatud sihtkohtade peale väljaspool Euroopat.

New York Timesi andmetel on tagatubades arutluse all olnud finaali korraldamine New Yorgis, Miamis ja Dohas. Eksperimendi korras plaanitakse katsetada UEFA Superkarikafinaali viimist väljaspoole Euroopat juba 2020. aastal. Sellele on aga resoluutselt vastu väiksemad riigid, kes näevad superkarikafinaalis ainust võimalust võõrustada mõnda suurt vutimängu.