Kahe Inglismaa klubi finaal algas väga tuliselt - juba 20. sekundil puutus Sadio Mane tsenderduse järel pall karistusalas Moussa Sissoko kätt ning kohtunik määras penalti. 11 meetri karistuslööki läks lööma egiptlane Mohamed Salah, kes suutis Hugo Llorisi üle mängida ja viis Liverpooli juhtima.

Salah viis penaltist Liverpooli juhtima

Ülejäänud avapoolaega domineeris rohkem Tottenham, kuid üliohtlikke olukordi nad luua ei suutnud. Vigastusest paranenud ja algkoosseisu lülitatud Spursi ründaja Harry Kane tegi avapoolajal vaid seitse pallipuudet ega jõudnud ühegi pealelöögini.

Teine poolaeg algas märksa aktiivsemalt, ent kumbki meeskond ei suutnud oma võimalusi realiseerida. Otsustav murrang tuli 87. minutil, kui nurgalöögi järgses olukorras jõudis pall Joel Matipi söödust vahetusmees Divock Origini, kes saatis selle täpse löögiga tagumisse nurka.

Divock Origi lööb 2:0

Tottenham enam imet korda saata ei suutnud ning pidi ajaloo esimeses Meistrite liiga finaalis võtma vastu kaotuse.

Pealelöögid jäid Liverpooli kasuks 16:14 (raamidesse 8:3), palli valdamine oli Tottenhami kasuks 65 vs 35%.

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp sai esmakordselt tugevaima eurosarja finaalis võidurõõmu maitsta, kaks eelmist finaali oli ta kaotanud.

Tegemist oli teise korraga, kui Meistrite liiga finaalis mängisid kaks Inglismaa klubi. Esimene taoline juhtum pärines 2008. aastast, kui Moskvas toimunud finaalis seljatas Manchester United penaltiseeria järel Londoni Chelsea.

Sel hooajal olid meeskonnad omavahel kahel korral Premier League'is kohtunud ning mõlemal juhul jäi Liverpool peale 2:1. Alates 2013. aastast on Liverpool ja Tottenham omavahel kohtunud 14 korda. Liverpool on teeninud üheksa võitu ja Tottenham ainult ühe. Neli matši on lõppenud viigiga.


Finaali eelvaade:

Tottenhami meeste jaoks on tegemist esimese korraga nii suurele areenile astuda. Liverpooli mängis sisuliselt samas koosseisus ka mulluses finaalis, kuid toona jäädi 1:3 alla Madridi Realile. Finaali eel on kõvasti esile tõstetud ka Klopi nukrat seeriat finaalides. Praeguseks on ta juhendajana kaotanud järjest kuus erinevat finaali. Seejuures on tema jaoks kaotusega lõppenud kõik kolm Liverpooliga mängitud finaali.

Vigastatud mängijate osakonnast oli mõlemal meeskonnal hiljuti häid uudiseid. Liverpool teatas, et mänguvalmis on tipuründaja Roberto Firmino ning Tottenhami saab aidata nende suurim staar Harry Kane. Seni on ainult küsimuseks, kas Kane usaldatakse pausi järel kohe algkoosseisu või jääb talle vahetusest sekkuja roll. Tottenhamil on kõik ülejäänud põhitegijad rivis, Liverpooli ässadest peab reievigastuse tõttu finaali kõrvalt vaatama Naby Keita.

Mauricio Pochettino enne mängu: „Kõige tähtsam on vabadus. Väljakul tuleb tunda ennast vabalt. Tuleb mängida nii nagu seda tehti lapsena. Ei tohi mõelda sellele, et sind vaatab miljard inimest. Kõige olulisem on lõpuks võitmine. Tahame kirjutada jalgpalliajalugu. Tean täpselt, mida tegema peame. Liverpool on suurepärane meeskond ja Jürgen väga edukas treener. Kolmandasse Meistrite liiga finaali jõudmine on treeneri puhul väga suur saavutus.“

Jürgen Klopp enne mängu: „Finaalid on alati erinevad. Sellele mängule tullakse alati teistsuguse meeskonnana. Asjaolud on alati erinevad. Kui mina olen põhjuseks, miks ma olen kaotanud kuus finaali järjest, siis on põhjust muretsemiseks. Arvan aga, et nii ei ole. Viimase seitsme aasta jooksul olen ma tõenäoliselt olnud poolfinaalide võitmise maailmameister. Kui ma kirjutaksin poolfinaalidest raamatu, siis tõenäoliselt keegi ei ostaks seda.“