Flora läks kohtumist hoogsalt mängima ning tempo oli esimestest minutitest korralik. Nii mõneski olukorras jäi aga mulje, et florakad hindasid oma jooksukiirust üle – Frankfurdi meeste tempo erines ikka Eesti liigas pakutavast. Erik Sorga kiirus tekitas vastaste väljakupoolel siiski kohatist elevust.

Esimene kõvem tulevärk käis Flora värava all 14. minutil, kui esmalt raksatas löök posti ning seejärel pidi Matvei Igonen ilusa robinsonaadiga palli üle otsajoone lükkama. Eelkõige üritas Eintracht läbi vasaku ääre. Teravust tegi Horvaatia koondislane Ante Rebic, kelle takistamisega oli hädas Gert Kams.

Eintracht pani oma kvaliteedi maksma 24. minutil. Kohtumise skoori avas hispaanlane Lucas Torro. Kauglöök umbes 22-23 meetri pealt oli sooritatud niivõrd meisterlikult ja ilmselt kaitsjate selja tagant, et Flora puurilukk Igonen end ei liigutanudki.

Flora ei lasknud end sellest aga muserdada. Vasakul äärel oli endiselt terav Martin Miller. 34. minutil tegi vasakul äärel aga suurepärast tööd Konstantin Vassiljev. Karistuslöögi järel vastastele läinud palli võitis ta ise tagasi. Seejärel trikitas ta nurgalipu juures end ikkagi vabaks ja andis terava palli värava alla, kust Mihkel Ainsalu selle võrku lükkas. Seisuks 1:1.

Teisel poolajal pani Eintracht ründeteravust juurde juurde. Ohtlikke olukordi loodi mitmeid. Lõpuks jõudis sihile vahetusest sekkunud Dejan Joveljic. Serblane pani 71. minutil tsenderdusele pea vahele ning pall oligi võrgus.

79. minutil oli Flora taaskord viigistamisele lähedal. Kahjuks maandus Sorga kauglöök aga latti. Löök oli võimas ja raksatus kõva, kuid skoor ei muutunud.

Flora jahtis ilmselgelt viigiväravat ja rünnakule toodigi jõudu juurde. Värskete jalgadena said võimaluse Vlasi Sinjavski, Mark Anders Lepik ja Rauno Alliku. Tänavuse hooaja kahes eelnevas euromängus oli Lepik vahetusest sekkudes suutnud skoori teha. 18-aastasel noormehel sakslasi aga üllatada ei õnnestunud. Lisaminutite kõige ohtlikuma olukorra eest hoolitses Alliku, kelle löök 12-13 meetri pealt lendas paari meetri jagu ristnurgast üle.

Frankfurdi meeskonna jaoks oli see hooaja avamänguks. Tallinnast lennatakse edasi Austriasse treeninglaagrisse, kus peetakse veel üks treeningmäng. Seejärel võetakse alles suund Frankfurti, kus neljapäeval võõrustatakse kordusmängus Florat.

Võrreldes eelmise hooajaga oli Eintrachtil rünnakul ilmselgelt tulejõudu vähem. Sel suvel müüdi tiimi eelmise hooaja staarid Luka Jovic ja Sebastien Haller vastavalt Madridi Real ning West Ham Unitedisse. Esimese eest laoti lauale 60 ja teise eest 40 miljonit eurot. Nii teenis Frankfurt sel suvel ainuüksi kahe mängija müügist 100 miljonit eurot. Flora puhul võib märkida, et kogu nende esindusmeeskonna eelarve on suurusjärgus üks miljon eurot. Kogu klubi kasutada on umbes poole suurem summa.

Korduskohtumine peetakse seega järgmise nädala neljapäeval Frankfurdis.

FC Flora – Frankfurdi Eintracht 1:2


Väravad: 34. Ainsalu – 24. Torro, 71. Joveljic
Hoiatus: 82. Kostic
FC Flora: Matvei Igonen, Henri Järvelaid, Henrik Pürg, Märten Kuusk, Gert Kams, Martin Miller (76. Vlasi Sinjavski), Mihkel Ainsalu, Vladislav Kreida, Frank Liivak (85. Rauno Alliku), Konstantin Vassiljev, Erik Sorga (82. Mark Anders Lepik).
Frankfurdi Eintracht: Felix Wiedwald, Evan N'Dicka, Makoto Hasebe, David Abraham, Danny da Costa (88. Timothy Chandler), Filip Kostic, Lucas Torro, Dominik Kohr, Mijat Gacinovic (64. Daichi Kamada), Ante Rebic, Goncalo Paciencia (64. Dejan Joveljic).