Kuigi eelnevalt on seda mängu suuresti peetud kahe maailma parima mängija, Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo duelliks, on see ammu nendest piiridest väljunud, vahendab Soccernet.

Treeneripingil peab Barca "algajast" loots Josep Guardiola üle mängima enam kui kaks kümnendit ManU juhtinud Sir Alex Fergusoni.

"On olnud suurepärane hooaeg, kuid see võib siiski halvasti lõppeda. Meil on veel palju teha," sõnas Fergusonist 29 aastat noorem Guardiola.

"Mul on vedanud, et oman mängijaid, kes on head nii taktikaliselt kui ka tehnikaliselt. Tahame näidata, kui head me oleme ning oleme selle võidu nimel palju tööd teinud."

ManU võib ajalugu teha

Juhul kui ManU peaks täna hilisõhtul karika endale võitma, saaks neist esimene võistkond, kes 1992. aastal alanud turniiri kahel järjestikusel aastal võita on suutnud.

Eelmisel aastal olid Punased Kuradid finaalis mäletatavasti penaltiseerias paremad liigakaaslasest Chelseast.

"On üsna huvitav, et keegi pole Meistrite Liiga turniiril oma võitu kaitsta suutnud, sest Euroopa Karikasarja aegadel tehti seda pidevalt. Meil on võimalus seda tendentsi muuta ning loodetavasti õnnestub meil seda teha," avaldas Ferguson lootust.

Selle juures saavad Inglismaa meistrid toetuda keskkaitsetalale Rio Ferdinandile, kes on reievigastusest taastunud. Samas on United ilma šotlasest poolkaitsja Darren Fletcherita, kes kannab mängukeeldu.

Barca mängitab kaitses poolkaitsjaid

Barcal on aga oma kaadriga veelgi enam probleeme. Kindlasti ei jookse täna õhtul väljakule kaks põhiäärekaitsjat - Daniel Alves ning Eric Abidal. Lisaks mängukeeldu kandvatele meestele on vigastatud keskkaitsja Rafael Marquez.

Sestap nihutatakse Carles Puyol ilmselt paremkaitsesse, samas kui kaitsvad poolkaitsjad - Yaya Toure ja Seydou Keita - võtavad kohad sisse vastavalt kesk- ning vasakkaitses.

Keskväljal oodatakse algkoosseisu Sergio Busquetsi, kelle partneriks saab vigastusest taastunud Andres Iniesta.

Napilt jõudis terveks saada ka Barca edurivimees Thierry Henry, kes muuseas on Meistrite Liiga finaalis osalenud oma praeguse koduklubi vastu. Hooajal 2005/06 tuli prantslase endisel tööandjal Arsenalil aga Barcalt kaotus vastu võtta.

Eeldatavad algkoosseisud:

Barcelona: Victor Valdes - Carles Puyol, Yaya Toure, Gerard Pique, Seydou Keita - Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta - Lionel Messi, Samuel Eto'o, Thierry Henry

Manchester United: Edwin van der Sar - John O'Shea, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra - Ryan Giggs, Michael Carrick, Anderson, Wayne Rooney, Ji-Sung Park - Cristiano Ronaldo