“Ei ole tagantjärgi neid situatsioone vaadanud. Ma ei ole kunagi kohtunike suunas kommentaare andnud. Kõik päevad ei ole vennad, et ainult head mängud tulevad. See on osa jalgpallist,“ sõnas Klavan Eesti ajakirjanikele, kui kommenteeris antud ja andmata jäänud penalteid.

Enda olukorra kohta tõdes ta siiski: “Ma ei kommenteeri kohtunikke, kuid see ei olnud penalti.“

Finaali jõudmine oli Klavani sõnul loomulikult super. “Meeleolu oli suurepärane. Kõik teised protseduurid segavad ühist koos olemist, siis kõnesid ja asju ei peetud. Väga ülevaks meeleolu ka ei läinud, kuna meil ei ole liigas asjad veel otsustatud,“ sõnas ta, kuid tunnistas, et lisaminutite penalti tekitas ikka veidike tuska. “Eks ma olin natuke pahane selle penaltisituatsiooni pärast. Saime edasi ja jõudsime finaali. Tunded on suurepärased. Üks samm on veel jäänud.“

“Oli väga eriline poolfinaalseeria ka. Vaevalt niipea midagi sellist juhtumas on. Keegi ei lähe mängu mängima nii, et laseme endale kuus väravat lüüa. AS Roma kvaliteet ja kirg, mida nad näitasid mõlemas mängus kestis lõpuni,“ rääkis Klavan.

Säärases kohtumises vahetusest sekkumise kohta tõdes Klavan, et tegemist ei ole just kõige lihtsama ülesandega. “Sellises mängus väljakule tulla, siis see on rohkem mentaalne kui füüsiline töö. Kui sisse pannakse, siis peab tooma meeskonda midagi juurde.“

Finaalivastasest Madridi Realist rääkides tunnistas Klavan, et tõenäoliselt kohtuvadki nüüd esikohamängus praeguse hetke kaks parimat tiimi. Samas usub eestlane, et Liverpoolil on finaalis kindlasti omad võimalused.

“Praegusel hetkel ongi need kaks, kes selle teekonna läbisid, kõige paremad. Igal meeskonnal on mingid nõrkused. See on üks mäng. Ja selle mänguga tuleb selgitada võitja,“ tõdes Klavan.

Finaali poole vaadates ei kohuta eestlast ka vastaste suurim staar Cristiano Ronaldo. “Mängid ikka terve meeskonna vastu. Isegi selline maailmastaar nagu Cristiano Ronaldo ei saa Meistrite liiga finaalis üksinda mängida.“

Seni saavutatu üle ei ole Klavan eriti veel mõelnud. See olevat tuleviku teema. “Eks neid õhtuid ja öid on veel ees, et selle üle filosofeerida,“ märkis ta lõbusalt.