Kalju peatreener Igor Prins nentis vahetult pärast loosimist, et väga palju ta vastase kohta ei tea. "Palju pole sellest klubist varem kuulnud, seetõttu on raske nende tugevust hinnata. Tulev vaadata, võibolla õnnestub leida mõni mänguvideo, et saaks selgema pildi, mida nad endast kujutavad. Aga midagi üle mõistuse rasket vastaseks ei tulnud - ikkagi Islandi klubi, kellega oleme suutelised mängima."

Islandi kõrgliigas ehk Úrvalsdeildis hoiab Fram kaheksa mängu järel 12 klubi seas kaheksandat kohta. Möödunud hooaja lõpetasid nad alles kümnenda kohaga, kuid karikavõitjana. Fram on siiski näinud ka paremaid päevi, sest 18-kordse liigavõitjana on nad üks Islandi jalgpalliajaloo edukamaid klubisid.

"Tegemist on ikkagi Euroopa liigaga, ega seal kergeid mänge ei ole," hoidus Prins vastast alahindamast. "Kujutan ette, et nad on vägagi võitlejad tüübid. Tuleb valmis olla raskeks mänguks vastasega, kes samuti tahab teise eelringi edasi pääseda."

Kalju peab esimese mängu järgmisel neljapäeval, 3. juulil võõrsil Reykjavíkis. Kordusmäng peetakse 10. juulil Tallinnas.

Ka teised Euroopa liigas mängivad Eesti klubid said esimese eelringi vastased teada. Sillamäe Kalev mängib põhjanaabrite Espoo Honkaga ja Tartu Santos sai vastaseks Norra suurklubi Tromsø.

Santose president Meelis Eelmäe ennast raskest loosist heidutada ei lasknud. "Tegemist on küll väga tugeva vastasega, aga Euroopa liiga on Euroopa liiga. Kindlasti valmistume selleks mänguks tõsiselt nagu igaks teiseks mänguks. Kõik annavad endast kindlasti parima ja ma loodan, et tuleb ilus mäng ning et kodumängule Tartus tuleb palju pealtvaatajaid."

Nii Santos kui Sillamäe Kalev peavad esimese mängu 3. juulil kodus ja teise 10. juulil võõrsil.