Scholes keeldus ka ise 2001. aastal liigakarikamängus väljakule minemast, kuna ta jäeti valikust välja eelmises kohtumises Liverpooli vastu.

„Tean Carlost üsna hästi. Ta on mängija, kes tahab, et teda mängitataks,” ütles Scholes BBC raadiole.

„Vahetusmehe roll tapab ta. See on küll täielikult treeneri otsustada, kuid Carlos ei mõtle nii. Ta mõtleb: „Treener on minu vastu. Miks ta mind mängu ei pane? Ma olen ju City parim mängija.” Ma ei ütle, et Tevez käitus õigesti, aga ohjad on siiski peatreeneri käes.”

Enda mängimisest keeldumisele tagasi vaadates saab ta nüüd, kümme aastat hiljem, aru, mis ta valesti tegi. „Olin rumal. Vedasin treenerit alt ja kahetsen seda. Mõtlesin siis enam-vähem samamoodi nagu Carlos nüüd, kui ta muidugi ikka keeldus sisse minemast.”

Scholes meenutas, et ta vabandas oma käitumise pärast ManU peatreeneri Alex Fergusoni ees ning tema nädalapalgast võeti maha kopsakas rahasumma. „Vabandasin kohe, kui olin aru saanud, millise vea ma tegin. Peatreeneril oli täielik õigus mind vallandada või teha mida iganes ta tahtis. Ta määras mulle maksimumtrahvi ja sellega oli teema ennast ammendanud. Ma arvan, et ma sain järgmises kohtumises isegi mängida.”

Paul Scholes lõpetas mängijakarjääri pärast Meistrite liiga finaali maikuus Barcelonaga ning jätkab tööd Manchester Unitedis nõuandjana.