Leipzig alistas avakohtumises võõrsil Jose Mourinho juhendatava Tottenhami 1:0. Sakslased haarasid kohe kohtumise alguses härjal sarvist ning eelmise hooaja finalistile valmistati kõvasti raskusi. Leipzigile tõi võidu Timo Werneri tabav penalti 57. minutil.

Teises samal ajal toimunud kohtumises teenis kindla võidu itaallaste Atalanta, kes oli 4:1 üle hispaanlaste Valenciast.

Atalanta asus juhtima 16. minutil Hans Hateboeri tabamuse järel. Avapoolajal oli täpne veel Josip Iličic, kes tegi skoori 42. minutil. Kodumeeskonna viis 3:0 juhtima Remo Freuler ning 63. minutil lõi Hateboer oma teise värava.

Valencia tabamuse eest hoolitses 66. minutil venelane Denis Tšerõšev.

Mõlemas paaris peetakse korduskohtumised 10. märtsil.

Tottenham võtab mängule kaasa kõikide võistlussarjade peale seitsmemängulise kaotuseta seeria ning kümme võitu viimasest 14 Meistrite liiga kodumängust. Küll aga ei saa nad eriti optimistlikult suhtuda järjekordse Saksa klubiga kohtumisse, sest alagrupifaasis kaotati Müncheni Bayernile mõlemad kohtumised kaheväravalise vahega.

G-alagrupi võitnud Leipzig on viimasest viiest mängust suutnud võita vaid ühe ning viigistada ja kaotada kaks. Varasem ajalugu Inglise klubidega mängust Leipzigil puudub. Ainus veidigi midagi ütlev paralleel võiks olla vastasseis Bayerniga, millest Leipzigil on sel hooajal ette näidata kaks viiki (1:1 kodus ja 0:0 võõrsil).

Atalanta mängib Meistrite liiga play-off faasis esmakordselt. Enne tänast mängu on nad San Siro staadionil viimasest kuuest mängust kaotanud vaid ühe (1 võit, 4 viiki). Liigamänge 60 km eemal Stadio Atleti väljakul pidav Atalanta pikendas tänase õnnestumise korral oma Euroopa mängude võiduseeria kolmele mängule, mis oleks klubi ajaloos esmakordne. Koduses liigas hoitakse Juventuse, Lazio ja Milano Interi järel neljandat kohta.

Valencial pole koduliigas viimasel ajal just ülearu hästi läinud. Viimasest kuuest La Liga mängust on suudetud võtta vaid kaks võitu ning tabelis paiknetakse seitsmendal kohal, napilt viimase eurosarja viiva koha järel. San Siro staadion pole neile sugugi võõras koht - sel sajandil on sinna tehtud juba neli visiiti, millest kolm on lõppenud viigi ja üks kaotusega.