Esiteks, kunagi varem pole tugevaimas eurosarjas jäänud play-off`ist välja meeskond, kes kogus alagrupiturniiril 12 punkti (alagrupid on Meistrite Liigas kasutusel olnud 1990. aastast).

Ent just taolise saavutusega sai tänavu hakkama Napoli meeskond, kes F-alagrupis ehk surmagrupis nelja võidu ja kahe kaotusega kolmandaks jäi. Seejuures oli nii alagrupi võitnud Dortmundi Borussial kui ka teiseks jäänud Londoni Arsenalil lõpetuseks sama palju silmi. Neile, kes koolis matemaatikast mõhkugi aru ei saanud, olgu lisatud, et enam kui 12 punkti ei saagi ükski kolmandaks tulnud meeskond koguda.

Et Napoli õnnetust saatusest veelgi täpsemat pilti saada, olgu toodud veel üks näide: kaheksas alagrupis sai tänavu vaid üks teiseks tulnud meeskond - Manchester City - enam punkte kui Napoli.

Ka vastupidises statistikas oli tänavune alagrupiturniir eriline. Peterburi Zeniit, kes sai viimases voorus piinliku 1:4 kaotuse Viini Austrialt, pääses 16 parema sekka vaid 6 punktiga. Kunagi varem polnud ühe võidu ja kolme viigiga meeskond alagrupist edasi pääsenud. G-alagrupi võitis Madridi Atletico 16 punktiga, kolmas ja neljas olid vastavalt Porto ja Viin 5 punktiga. "Matemaatikutele" taas üks vahemärkus: teoreetiliselt olnuks võimalik edeneda alagrupist edasi ka 4 punktiga.

23 aasta jooksul, mil Meistrite Liigas on alagrupiturniir kasutusel olnud, pole kunagi ükski meeskond jäänud grupis kolmandaks 12 punktiga ning pääsenud edasi 6 punktiga. Olgu mainitud, et reeglid pole selle aja jooksul olnud siiski samasugused: 1990ndate alguses sai võidu eest veel vaid kaks punkti, aastatuhande vahetusel olid aga lisaks alagruppidele ka vahegrupid.