"See ongi ühe ja kolme aasta vahe, ja see on suur vahe. Atletico on väga hea meeskond, kes on kohanenud suurepäraselt oma treeneri ideedega - iga mängija sobib tema (Diego Simeone) mänguplaani," leidis portugallane.

Taolise sõnavõtu peale tõi Eurosport vastukaaluks välja ühe teise punkti, mis pidanuks soosima Chelsea`t. Ning selles võrdluses pole vahe kolmekordne...

Nimelt on Chelsea kulutanud oma eilse põhikoosseisu soetamiseks 226 miljonit eurot, samas kui Diego Simeone hoolealused on omal ajal toodud meeskonda tänapäeva jalgpallis "Dortmundilikult" väikse summa ehk 36 miljoni euro eest (võrdluseks: mulluses poolfinaalis oli Dortmundi algkoosseis ostetud 40, Reali oma aga 304 miljoniga).

Kui Madridi klubi oli oma eilsest algkoosseisust kulutanud enim raha türklase Arda Turani peale (12 milj. eurot), siis juba üksnes Fernando Torres (60 milj. eurot) oli üle 20 miljoni võrra suurem väljaminek kui eilne Atletico algkoosseis kokku. Ka Eden Hazard ja Willian (mõlemad 39 milj. eurot) olid kallimad kui kogu Atletico tiim.

Ent pole kahtlustki, et Atleticos mängides on eranditult kõigi algkoosseisu kuuluvate meeste hinnad tõusnud. Parim näide on hetke üks hinnatumaid ründajaid maailmas, 25-aastane Diego Costa, kes toodi 2010. aastal meeskonda 1,8 miljoni eest ning maksab praegu umbes 30 korda rohkem.

Atletico algkoosseis:

Courtois - laen

Juanfran – €4m

Miranda – tasuta

Diego Godin - €8m

Filipe Luis – €10,5m

Mario Suarez – tasuta

Tiago – tasuta

Koke – tasuta

Arda Turan - €12m

Adrian – tasuta

Diego Costa – €1.83m (€1m üleminekusumma, €0,83m agentide vahendutasu)

Kokku: €36.33m

Chelsea algkoosseis:

Schwarzer - tasuta

Cole - €6m plus Williams Gallas (koguväärtus €22m)

Terry - tasuta

Cahill - €8,5m

Ivanovic - €11,8m

Azpilicueta - €8,5m

Ramires - €22m

Luiz - €25m + Nemanja Matic (koguväärtus €30m)

Willian - €39m

Hazard - €39m

Torres - €60m

Kokku: €226m