Mängu käik (Manchester City - Tottenham):

4. min: Raheem Sterling 1:0
7. min: Heung-Min Son 1:1
10. min: Heung-Min Son 1:2
11. min: Bernardo Silva 2:2
21. min: Raheem Sterling 3:2
---
59. min: Sergio Agüero 4:2
73. min: Fernando Llorente 4:3

Neljandal üleminutil sahistas Tottenhami väravavahi Hugo Lloris' seljatagust uuesti Sterling ning Pep Guardiola jõudis juba koos varumeestepingiga rõõmust karata, kuid kohtunik sai ülevalt poolt kõrva VAR-i signaali. Mõne hetke pärast ilmuski staadioni ekraanile kiri "värav suluseisu tõttu ei loe" ning City fännid langesid musta masendusse.

VAR-i läks vaja ka Llorente 4:3 värava puhul, kuna kohtunikel tekkis kahtlus, et Hispaania koondises 24 mängu pidanud ründaja võis palli puuri toimetada käe abiga. Kordused tõestasid siiski, et avapoolaja lõpus vigastada saanud Moussa Sissoko asemele platsile tulnud bask nurgalöögist tulnud tsenderdusele kätt vahele ei pannud ning pall veeres väravavõrku puusast.

Dramaatilises kohtumises püstitati ridamisi Meistrite liiga rekordeid:

* Mitte kunagi varem pole Meistrite liigas löödud 11 minutiga 4 väravat (varasem rekord - 20 minutit - pärines 2009. aasta alagrupimängust Derbecen - Fiorentina)

* Esimest korda sarja ajaloos löödi 5 väravat esimese 21 minutiga.

* Tottenham pääses Meistrite liiga poolfinaali esimest korda pärast 1962. aastat. Selline 57-aastane paus poolfinaalidest ületab eelmise rekordi, mis oli 1974.-2014. aastani nelja parema seast välja jäänud (40 aastat) Madridi Atletico valduses.

Teises kohtumises alistas Liverpool suurelt 4:1 võõrsil FC Porto ning marssis poolfinaali koondskooriga 6:1. Väravad said kirja Sadio Mane, Mohamed Salah, Roberto Firmino ja Virgil van Dijk, Porto poolelt skooris Eder Militao.

Poolfinaalidega tehakse algust 30. aprillil, mil kohtuvad Tottenham ja Amsterdami Ajax ning FC Barcelona - Liverpool. Finalistid selguvad nädal hiljem, 7. mail. Finaal peetakse 1. juunil Madridis Wanda Metropolitano staadionil ehk Madridi Atletico koduareenil.

Avamängudes jäid peale Tottenham ja Liverpool: Spurs alistas koduplatsil Manchester City 1:0, Liverpool oli samal ajal Portost kodumurul üle 2:0.

Kui võiks eeldada, et Liverpooli-suguse meeskonna jaoks on 2:0 eduseisu edasipääsuks muutmine lihtsustatult öeldes vormistamise vaev, siis Manchester City ja Tottenhami korduskohtumisest tõotab tulla tõeline põnevusmatš. Avamängus pisut üllatuslikult lüüa saanud ning selle juures ka võõrsilväravata jäänud City peab eelkõige kaitses olema väga ettevaatlik: kui Spurs täna õhtul ühe värava lööb, on Cityl automaatselt edasipääsuks juba kolme tabamust tarvis.

Hoolimata sellest on kihlveokontorites edasipääsusoosikuks nimetatud just City.

Tottenham peab sealjuures hooaja lõpuni hakkama saama ilma esiründaja Harry Kane'ita, kes sai eelmisel nädalal kohtumises Cityga hüppeliigesevigastuse.

Mõlemad kohtumised algavad täna õhtul kell 22.00, Delfi Sport toob sündmuste käigu lugejateni otseblogis.