Lihtsamini käis sedapuhku Bayerni käsi, kes pärast 1:0 võidetud avamängu täna võõrsil Benficaga 2:2 viigi tegi. Sealjuures jäid Pep Guardiola juhendatavad veel 27. minutil Raul Jimeneze värava järel 0:1 kaotusseisu, kuid Arturo Vidali pommlöök viis meeskonnad poolajale 1:1 viigiseisul.

52. minutil läks Bayern juba nurgalöögi olukorras 2:1 juhtima, kui palli suskas värava eest võrku Thomas Müller. Kuigi Portugali tiim 76. minutil Anderson Talisca ilusa karistuslöögiga läbi veel 2:2 seisuks tegi, siis enamaks nad võimelised ei olnud ja nüüd võivad Saksamaa meistrid poolfinaali vastast ootama jääda.

Ülimalt dramaatiliseks kujunes aga kahe Hispaania tiimi Atletico Madridi ja Barcelona lahing, kus kodumeeskond avakohtumise 1:2 kaotusseisu tagasi tegi ja 2:0 võiduga nelja parema sekka marssis.

Barcelona nõudis lõpu eel penaltit

Mõlemad Atletico väravad kirjutati Prantsusmaa koondislase Antoine Griezmanni nimele - esmalt tegi ta peaga skoori 36. minutil, duubli sai prantslane kirja 88. minutil, suunates allanurka Filipe Luisi poolt teenitud penalti. 11-meetri trahvilöök määrati kodumeeskonnale olukorras, kus Atletico kaitsja kontrarünnakus kastist just Griezmanni otsis, kuid Andres Iniesta võttis selle söödu käega vahelt ja penalti oligi tõsiasi.

Käega mäng oleks äärepealt värava toonud ka teisel pool väljakut, kui kaks minutit hiljem teenisid trahvikasti joonelt karistuslöögi Barcelona mehed. Külalised nõudsid Atletico kapteni Gabi käega mängu eest ka penaltit, kuid seda kohtunik ei andnud ja teenitud karistuslöögi suunas Barcelona suurim täht Lionel Messi paraku napilt üle ristnurga.

Seega oligi tiitlikaitsja konkurentsist löödud ja sellega jätkub ka müstiline seeria, kus ühelgi meeskonnal pole õnnestunud Meistrite liiga karikat kaitsta. Neli poolfinalisti - Atletico Madrid, Müncheni Bayern, Madridi Real ja Manchester City - loositakse paaridesse reedel.

Gabi üleminutite käega mäng: